Translate

Nationale Klimaatweek

Klimaatburgemeester

HomeWat kan ik doenNationale KlimaatweekKlimaatburgemeester

Word klimaatburgemeester van Rotterdam

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waar we voor staan. De gevolgen zijn al voelbaar, zoals extremere weersomstandigheden, zeespiegelstijging en voedseltekorten.
Als klimaatburgemeester ben je verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen om de impact van klimaatverandering op jouw gemeente te verminderen. Je werkt samen met inwoners, bedrijven en andere organisaties om een duurzamere gemeente te creëren.

Wat doe je als klimaatburgemeester?

Als klimaatburgemeester ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van duurzame initiatieven bij jou in de wijk. Dit kan in samenwerking met de bewoners, maar ook bedrijven. Je bent een voorbeeld voor de gemeenschap in jouw omgeving. Tijdens de Nationale Klimaatweek geven we extra aandacht aan de burgemeesters en de initiatieven die zij starten.

Waarom zou je dit willen worden?

Als klimaatburgemeester heb je de kans om een positieve impact te maken op de stad. Je kunt werken aan een duurzamere toekomst voor jouw gemeente en haar inwoners.

Je bent een leider die anderen inspireert om ook in actie te komen. Je bent een visionair die weet hoe je een duurzame gemeente kunt creëren. Door betrokken inwoners in de wijken te hebben, kan de gemeente meer mensen bereiken voor een beter klimaat.

Hoe kun je er een worden?

Als je klimaatburgemeester wilt worden, kun je je aanmelden op de website van het ministerie Economische Zaken en Klimaat.

Dus, wat wacht je nog op? Word klimaatburgemeester van Rotterdam en maak een verschil voor het klimaat!

Meer over Nationale Klimaatweek

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud