Translate

Isoleren

Power voor je huis

HomeWat kan ik doenIsolerenPower voor je huis

Een energiezuiniger huis draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Power voor je huis helpt hierbij. Gratis. Gemeente Rotterdam werkt hiervoor samen met de Woonwijzerwinkel. Tussen 1 december 2021 en 1 december 2022 kunnen 1000 huiseigenaren in Rotterdam gratis gebruik maken van deze unieke service.

Ga direct naar de Woonwijzerwinkel


Power voor je huis bestaat uit vijf stappen:
  1. Een online scan die een overzicht oplevert van mogelijke maatregelen die passen bij de woning.

  2. De energieadviseur neemt telefonisch contact met u op voor een intake gesprek op basis van de online scan.

  3. Een persoonlijk advies op maat door de energieadviseur met twee maatregelen die het beste bij uw huis passen en een opgave van de kosten en opbrengsten.

  4. De gemeente wil regionale werkgelegenheid stimuleren en heeft daarom afspraken gemaakt met aannemers uit de regio Rijnmond. De energieadviseur vraagt voor u de offertes op.

  5. Voor het financieren van de maatregelen kunt u gebruik maken van de ISDE-subsidieservice voor woningeigenaren. ISDE staat voor investeringssubsidie duurzame energie. De subsidie is bedoeld voor maatregelen waarmee energie wordt bespaard of waarmee duurzame energie opgewekt wordt door de bewoner zelf. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet u twee maatregelen laten uitvoeren. Behalve als u kiest voor een warmtepomp of een zonneboiler. Lees hier informatie over de ISDE subsidie.

Financiering

Isoleren levert veel geld op maar de uitvoering van de maatregelen moet wel eerst betaald worden. Pas als de maatregelen zijn uitgevoerd, kan de subsidie aangevraagd worden. Voor het voorfinancieren kunt u eigen (spaar)geld inzetten of gebruik maken van het Energietransitiefonds. Via het fonds kunt een lenen met een heel lage rente, zowel consumptief als hypothecair. Meer informatie vindt u hier. 

Meer over Isoleren

Ga direct naar:
Skip to content