Translate

Zonne-energie

Servicepunt Zon voor bedrijven

HomeWat kan ik doenZonne-energieServicepunt Zon voor bedrijven

Bent u ondernemer en overweegt u zonnepanelen te plaatsen op uw (bedrijfs-)pand, maar hebt u vragen of loopt u tegen praktische of organisatorische zaken aan? Wij helpen u graag verder!

Adviseurs uit de praktijk

Bij gemeente Rotterdam staan twee ervaren en compleet onafhankelijke zon-adviseurs uit de praktijk voor u klaar. Ze helpen u kosteloos op weg met alles wat er bij het plaatsen van een zonnedak komt kijken. Of u nu pandeigenaar bent of huurder. Maak gebruik van hun kennis en ervaring!

Contact

De diensten van de zon-adviseurs zijn gratis. Neem gerust contact op, ze komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

U kunt Esther Zumpolle bereiken via  e.zumpolle@rotterdam.nl  of 06 11 0320 66
U kunt Willem Buiter bereiken via  w.buiter@rotterdam.nl  of 06 205 94 741

Esther Zumpolle, adviseur zon: “We kunnen u begeleiden bij de gehele ontwikkeling van uw zonnedak. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, type zonnesystemen en -concepten, financiële zaken zoals belastingvoordelen, subsidies, prijzen en een businessmodel. Maar ook administratieve handigheden, het wegnemen van praktische obstakels en het sluiten van een degelijk contract met een installateur van zonnepanelen. Met alle plezier helpen we u verder op weg naar een zonnedak om trots op te zijn. Neem gerust contact op, we komen graag naar u toe.”

Willem Buiter, adviseur zon: “Het moet anders met onze energie, het moet duurzaam! Laten we elkaars kennis en kracht gebruiken om Rotterdam duurzamer te maken. Ik heb veel ervaring met het ontwikkelen van hele grote maar ook kleinere zonne-energieprojecten. Groot of klein, alle beetjes helpen. Voor advies over uw idee, tot en met een aanbesteding; we zijn er voor alle bedrijven en organisaties in Rotterdam. Neem gerust contact op en leg uw vraag aan ons voor.”

Alvast enkele tips van de zon-adviseurs

1. Check in een vroeg stadium de voorwaarden van uw opstalverzekering, zodat een solar installateur daar meteen rekening mee kan houden.
2. Begin op tijd met de voorbereiding van een subsidieaanvraag. Let goed op de voorwaarden en op welke naam u de subsidie aanvraagt.
3. Nodig meerdere leveranciers van zonnepanelen uit op locatie en vraag ze om een aanbieding. Let goed op of de prijs in- of exclusief het aansluiten van de omvormer(s) op de meterkast is.
4. Leg gemaakte afspraken met uw leverancier schriftelijk vast, bijvoorbeeld over materiaalkeuze, planning, garanties en de betaalvoorwaarden.
5. Bestel tijdig de eventuele aanpassing van uw netaansluiting; levertijden kunnen bijzonder lang zijn. Een tot twee jaar is geen uitzondering.
6. Laat het geïnstalleerde zonnestroomsysteem controleren door een onafhankelijke partij (scope-12 inspectie: de meest recente inspectiestandaard en norm voor PV-systemen). 

Deze inspirerende ondernemers gingen u al voor:

Meer over Zonne-energie

Ga direct naar:
Skip to content