Translate

Zonne-energie

Servicepunt Zon voor bedrijven

HomeWat kan ik doenZonne-energieServicepunt Zon voor bedrijven

Bent u eigenaar of huurder van een (bedrijfs-)pand in Rotterdam? Overweegt u om er zonnepanelen op te leggen, maar loopt u tegen praktische of organisatorische zaken aan? Wij helpen u graag verder!


Adviseurs uit de praktijk

We zien graag zo veel mogelijk zonnepanelen op de Rotterdamse daken. We weten ook dat het niet altijd eenvoudig is om een zonneproject te realiseren. Daarom heeft de gemeente zon-adviseurs uit de praktijk voor u klaarstaan. Zij helpen u als pandeigenaar of huurder op weg met alles wat er bij een zonneproject komt kijken.

Esther Zumpolle, adviseur zon: “Maak gebruik van onze kennis en ervaring! We kunnen u helpen met bijvoorbeeld belastingvoordelen, subsidies, administratieve handigheden, wegnemen van praktische obstakels en het sluiten van degelijke contracten. Maar ook voor financiële en technische inzichten en oplossingen kunt u bij ons terecht.”

“We zijn er voor alle bedrijven in gemeente Rotterdam. Neem gerust contact op en leg uw vraagstuk aan ons voor. Met alle plezier helpen we u (verder) op weg met praktische tips en oplossingen over zonnepanelen op daken. Mocht het nodig zijn om op locatie af te spreken, dan komen we graag naar u toe.”

U kunt ze benaderen met vragen over zonnedakprojecten voor:
• grote bedrijven, industrie
• zakelijke kleinverbruikers, MKB
• stichtingen, verenigingen
• instellingen, scholen
• BIZ, bedrijventerreinen


Subsidietraject

Heeft u al een SDE++, maar loopt u tegen praktische zaken aan? Er zijn vaak misverstanden over wat men precies kan verwachten van SDE++. Goede voorlichting hierover is belangrijk. Wil u meer weten over de business case? Of wilt u beginnen met een subsidieaanvraag? Ook daarvoor ondersteunen de adviseurs bij uw keuzes voor het realiseren van uw zonne-energiesysteem.

Subsidie krijgt u achteraf. U kunt voorfinancieren met een lage rente lening uit het Energietranistiefonds Rotterdam. Ga voor meer informatie en voorwaarden naar Energietransitielening voor ondernemers


Enkele tips van de zon-adviseurs

1. Check in een vroeg stadium de voorwaarden van uw verzekering zodat een solaraanbieder / leverancier hier rekening mee kan houden.
2. Begin op tijd met de voorbereiding van de subsidieaanvraag. Let goed op de tenaamstelling van de aanvrager van de subsidie.
3. Nodig meerdere zonnepanelen-leverancier uit op locatie en vraag ze om een aanbieding. Let goed op of de prijs in- of exclusief het aansluiten van de omvormer(s) op de meterkast is.
4. Leg gemaakte afspraken met uw zonnepanelen-leverancier vooraf goed vast. Zoals afspraken over materiaalkeuze, planning, garanties, wat valt buiten de levering en de betaalvoorwaarden.
5. Bestel tijdig de (aanpassing van uw) netaansluiting; levertijden kunnen bijzonder lang zijn. Een tot twee jaar is geen uitzondering.
6. Laat het geïnstalleerde zonnestroomsysteem controleren door een onafhankelijke partij (scope-12 inspectie: de meest recente inspectiestandaard en normen voor PV-systemen). 

Contact

De adviseurs stellen hun kennis en ervaring gratis voor u ter beschikking om u op weg te helpen. U kunt deze ‘zon-specialisten’ vrijblijvend inschakelen als een soort coach en vraagbaak. Mail uw vraag, en ze nemen zo snel mogelijk contact op met u. Mail naar duurzaam@rotterdam.nl

Meer over Zonne-energie

Ga direct naar:
Skip to content