Translate

Aardgasvrije wijken

Waarom aardgasvrij?

HomeAardgasvrije wijkenWaarom aardgasvrij?
Wat is er aan de hand?

De Nederlandse overheid heeft besloten om in 2050 geen aardgas meer te gebruiken. Hiermee gaat ons land de opwarming van de aarde tegen. Ook in Rotterdam werken we hard aan een duurzame toekomst en een toekomst die kansen biedt. We zijn dus op weg naar een stad zonder aardgas, waarin we koken en ons huis verwarmen met duurzame warmtebronnen. Of u nu huurder, huiseigenaar of ondernemer bent: de komende jaren maken steeds meer woningen en bedrijven geen gebruik meer van aardgas. Hierdoor wordt de lucht die we inademen schoner en dat is goed voor iedereen. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

Waarom gebeurt dit?

Het lijkt nog ver weg: het jaar 2050. Maar in Rotterdam moeten 265.000 woningen aardgasvrij gemaakt worden. In vijf wijken in Rotterdam zijn we daarom nu al bezig met de overgang naar een andere energiebron. In de Rotterdamse Transitievisie Warmte geven we aan in welke gebieden we de komende jaren met een plan kunnen starten.


Wat betekent dit voor mij?

De overgang naar een duurzame energiebron is een grote stap. Het is een verandering die tijd nodig heeft en niet overal even snel gaat. We informeren u daarom zo goed mogelijk door het organiseren van (online) bijeenkomsten en (digitale)nieuwsbrieven. Ook als u niet in een van de vijf wijken die van het aardgas afgaan woont of werkt, kunt u zich alvast voorbereiden. U kunt uw huis verduurzamen. Dat kan met zonnepanelen, maar ook met tochtstrips. Kijk welke manier van verduurzamen bij u past.

Kijk ook de video over Rotterdam wordt aardgasvrij: https://youtu.be/15XYeSPpbbs

Meer over Aardgasvrije wijken

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud