Translate

Aardgasvrij

Het waarom van aardgasvrij

HomeWat kan ik doenAardgasvrijHet waarom van aardgasvrij
Wat is er aan de hand?

We werken in Rotterdam hard aan de toekomst. Een toekomst die duurzaam is en kansen biedt. Nederland wordt aardgasvrij in 2050. Door van aardgas af te stappen, werken we aan de Parijse klimaatdoelen. We zijn dus op weg naar een stad zonder aardgas, waarin we koken en ons huis verwarmen met duurzame warmtebronnen. Of u nu huurder, huiseigenaar of ondernemer bent, u kunt er nu alvast rekening mee houden dat de komende jaren steeds meer woningen en bedrijven geen gebruik meer maken van aardgas. Hierdoor wordt de lucht die we inademen schoner en dat is goed voor iedereen. Ook voor onze kinderen en kleinkinderen.


Waarom gebeurt dit?

2050 lijkt nog ver weg. Maar in Rotterdam gaat het om 265.000 woningen die aardgasvrij gemaakt moeten worden. In vijf wijken in Rotterdam zijn we daarom nu al bezig met de overgang naar een andere energiebron. Ook bekijken we op nog eens 14 locaties wat daar een duurzaam en haalbaar alternatief is voor koken en verwarmen. Dit doen we samen met de energieleveranciers en de betrokken gebiedscommissies. Het resultaat van het onderzoek op de 14 locaties staat in de Transitievisie Warmte die in juni 2021 door de gemeenteraad wordt vastgesteld. 


Wat betekent dit voor mij?

De overgang naar een duurzame energiebron is een grote stap. Het is een verandering die tijd nodig heeft en niet overal even snel gaat. We informeren u daarom zo goed mogelijk door het organiseren van (online) bijeenkomsten en (digitale)nieuwsbrieven. Ook als u niet in een van de vijf wijken die van het aardgas afgaan woont of werkt, kunt u zich alvast voorbereiden. U kunt uw huis verduurzamen. Dat kan met zonnepanelen maar ook met tochtstrips.

Meer over Aardgasvrij

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud