Translate

Welke wijken eerst?

HomeWelke wijken eerst?

De komende jaren worden steeds meer gebieden aardgasvrij gemaakt. Dit zijn de zes pilotwijken, waar we al aan de slag zijn gegaan:

 
De WANNEER-kaart

Daarnaast hebben we voor de Rotterdamse Transitievisie Warmte onderzocht of er nog meer wijken aardgasvrij kunnen worden vóór 2030. De resultaten van die verkenningen zijn ingetekend op de WANNEER-kaart. Het voorstel is gedaan in overleg met partijen binnen en buiten de gemeente. Op de WANNEER-kaart staan:

  • de lopende gebiedsaanpakken: Groot-IJsselmonde (Heindijk en Reyeroord), Pendrecht, Rozenburg, Bospolder- Tussendijken en Prinsenland-Het Lage Land;
  • kansrijke gebieden om voor 2025 te starten met een gebiedsaanpak: Agniesebuurt, Dokhaven, Hoogvliet (Middengebied, Oudeland, Stadshart & Zalmplaat), Kop van Feijenoord, Ommoord, Oude Noorden, Overschie, Schiebroek, Schiemond en Tarwewijk;
  • kansrijke gebieden om tussen 2025 en 2030 te starten met een gebiedsaanpak: Blijdorp, Bloemhof-Zuid, Entrepothaven, Katendrecht en Hoogvliet (Westpunt);
  • gebieden waar we pas na 2030 starten met een gebiedsaanpak: Afrikaanderwijk, Bergpolder, Beverwaard, Bloemhof-Noord, Boomgaardshoek, Hoek van Holland, Kralingen-West, Liskwartier, Lombardijen, Nieuwe-Westen, Noordereiland, Provenierswijk, Spangen en Zuidwijk.

 

Overige wijken

Woont u niet in een van de pilotwijken of verkenningswijken?  

Dan zijn er op dit moment nog geen onderzoeken of plannen om uw wijk aardgasvrij te maken. In de toekomst gaat dit wel gebeuren. Voor 2050 is Rotterdam namelijk aardgasvrij. Lees hier waarom dit zo belangrijk is.  

Door van het gas af te gaan worden de woningen en gebouwen in Rotterdam een stuk duurzamer. Wilt u zelf nu al aan de slag om uw huis te verduurzamen? Kijk dan hier voor de mogelijkheden. 

Rotterdam is hard op weg om een toekomstbestendige stad zonder aardgas te worden. In de stad zijn al veel woningen, huur en koop, aangesloten op de Rotterdamse stadsverwarming of all-electric gemaakt. Al jaren. Maar we zijn er nog niet. Er zal snel een begin moeten worden gemaakt om ook de rest van de stad met duurzamere bronnen te verwarmen. Het volgende college besluit hierover in 2022 of later. 

Meer over

Ga direct naar:
Skip to content