Translate

Wat wij doen

Zonne-energie

HomeWat wij doenZonne-energie

De zon is een belangrijke bron van schone en duurzame energie. Daarom wil gemeente Rotterdam samen met bewoners, ondernemers en ontwikkelaars veel meer gebruikmaken van zonne-energie. In Rotterdam is er ruimte voor de opwek van zonne-energie in de gebouwde omgeving of op infrastructuur. Lees hoe gemeente Rotterdam dit aanpakt in de Startnota Versnelling Zonne-energie.  


Rotterdam
se Leidraad Zonne-energie

In 2050 wil Rotterdam klimaatneutraal zijn. Dat doen we stap voor stap, en zonne-energie speelt daarbij een grote rol. De Leidraad Zonne-energie geeft richting aan de zonneprojecten die bijdragen aan deze ambities. Daarnaast zet de Leidraad per themagebied de criteria op een rij waar projecten met zonne-energie aan moeten voldoen.


Rotterdamse Zonneladder

In de stad zijn tal van mogelijkheden voor zonnepanelen: op daken en gevels, bij infrastructuur, op het water en op land. Omdat ruimte schaars is in Rotterdam, geeft de Leidraad Zonne-energie, en met name De Rotterdamse Zonneladder, richting aan het gebruiken van deze ruimte voor het opwekken van groene stroom. 

Ontwikkelingen voor zonne-energie

De ruimte in Rotterdam is schaars. Tegelijkertijd zoeken we geschikte locaties voor zonnepanelen om zo ons elektriciteitsverbruik te verduurzamen. Parkeerplaatsen bieden daarbij een kansrijke locatie voor duurzame opwek door deze te overkappen met zonnepanelen, ook wel solar carport genoemd. Op deze pagina vindt u meer informatie. 

Informatie volgt nog.

Wilt u zonnepanelen op uw dak? Grijp dan nu de kans om samen met mede-buurtgenoten en de hulp van de gemeente, zonnepanelen aan te schaffen die het beste bij u passen. Op deze pagina leest u meer over de inkoopactie. 

Informatie volgt nog.

Informatie volgt nog.

Bent u ondernemer en overweegt u zonnepanelen te plaatsen op uw (bedrijfs-)pand, maar hebt u vragen of loopt u tegen praktische of organisatorische zaken aan? Wij helpen u graag verder. Op deze pagina vindt u meer informatie. 

Informatie volgt nog.

Informatie volgt nog.

Informatie volgt nog.

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud