Translate

Zonne-energie

Zonnepanelen op parkeerterreinen

HomeWat kan ik doenZonne-energieZonnepanelen op parkeerterreinen

De ruimte in Rotterdam is schaars. Tegelijkertijd zoeken we geschikte locaties voor zonnepanelen om zo ons elektriciteitsverbruik te verduurzamen. Parkeerplaatsen bieden daarbij een kansrijke locatie voor duurzame opwek door deze te overkappen met zonnepanelen, ook wel solar carport genoemd.

Meer algemene info over zonne-energie en solar carports vindt u hier.

Een solar carport biedt verschillende voordelen, zoals:

  • Multifunctioneel ruimtegebruik. Naast het parkeren van auto’s wekt de solar carport op dezelfde locatie ook duurzame elektriciteit op.
  • De elektriciteit die een solar carport opwekt, is direct te gebruiken voor uw (bedrijfs)pand. Dit levert een besparing op de energierekening op. Ook kan de elektriciteit gebruikt worden om bijvoorbeeld elektrische auto’s op te laden.
  • Geparkeerde auto’s staan overdekt en blijven daardoor droog in de regen en koel op een warme, zonnige dag.
  • Een solar carport kan een mooie aanvulling zijn wanneer het dak ongeschikt is of al vol ligt met zonnepanelen.


Hier vindt u een interessante webinar met nuttige info over solar carports.

Zonnedakje is een gratis, openbare online tool dat mede door de gemeente Rotterdam is ontwikkeld.  Zonnedakje bevat een overzicht van alle parkeerplaatsen in Rotterdam en geeft een eerste indicatie over de potentie van deze parkeerterreinen. De potentie heeft onder andere te maken met de beschikbare oppervlakte, de zoninstraling, eventuele schaduw en afstand tot het elektriciteitsnet. Met één oogopslag geeft Zonnedakje hier al een eerste indicatie van. Bekijk hier de tool!

Bent u eigenaar van een parkeerplaats in Rotterdam en overweegt u het plaatsen van een solar carport? Volg dan onderstaand stappenplan! 

Bent u eigenaar van een parkeerterrein in Rotterdam en overweegt u om deze te overkappen met zonnepanelen? Of ben u een ontwikkelaar die aan de slag wilt gaan in Rotterdam?

Stuur een mailtje naar één van onze projectleiders solar carports:
Enes Baser – e.baser@rotterdam.nl
Christian Pasman – c.pasman@rotterdam.nl

Meer over Zonne-energie

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud