Translate
HomeVerhalen200 miljoen subsidie voor aardgasvrije huurhuizen

200 miljoen subsidie voor aardgasvrije huurhuizen

Rotterdam
Aardgasvrij
200 miljoen subsidie voor aardgasvrije huurhuizen_header
24 maart 2020
| laatste update: 21 september 2020

Het kabinet trekt 200 miljoen euro uit voor het aardgasvrij maken van 55.000 huurwoningen in Nederland. Verhuurders van woningen in wijken met een bestaand warmtenet en een verouderd aardgasnet komen voor deze subsidie in aanmerking.

De regeling, officieel Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH) genaamd, is bedoeld voor woningcorporaties, institutionele beleggers en particuliere verhuurders. Het geld is een tegemoetkoming in de kosten voor het verleggen van leidingen, het weghalen van cv-ketels en het aanleggen van nieuwe aansluitingen. Dat geldt ook voor woningen die al gedeeltelijk op een warmtenet zijn aangesloten.

“Dit is een mooie steun voor woningbouwcorporaties en andere verhuurders”, stelt wethouder Bas Kurvers (Bouwen, Wonen en Energietransitie gebouwde omgeving). “In Rotterdam werken we in vijf proefgebieden – Pendrecht, Bospolder/Tussendijken, Heindijk/Korendijk, Prinseland/Het Lageland en Rozenburg – samen met corporaties en netbeheerders om de overstap naar aardgasvrij zo betaalbaar mogelijk te maken.’’

 

Aanvraag indienen

De regeling gaat in op 1 mei. Verhuurders kunnen hun aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens het CBS telde Rotterdam in 2019 bijna 200.000 huurwoningen, 64 procent van het totale woningaanbod. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de 200 miljoen euro naar Rotterdamse huurhuizen gaat.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud