Translate
HomeVerhalen4 energieprojecten om in de gaten te houden

4 energieprojecten om in de gaten te houden

Rotterdam
Wat wij doen
7916
25 augustus 2020
| laatste update: 23 september 2020

De gemeente Rotterdam heeft voor de komende jaren 68,2 miljoen euro vrijgemaakt om de energietransitie te versnellen en de CO2-uitstoot te verminderen. 37 verschillende projecten moeten dit teweegbrengen, maar deze 4 kunnen interessant zijn voor jou.

 

1. Pilot elektrisch koken

Een inductiekookplaat warmt snel op, gaat efficiënt met energie om en is makkelijk schoon te houden. Een ideale manier van koken toch? Veel mensen zien echter op tegen de kosten die bij de overgang naar elektrisch koken gepaard gaan. Heindijk en Pendrecht zijn de eerste wijken in Rotterdam die van aardgas afgaan, maar bewoners zijn hier niet toe verplicht. Een subsidie en bijdrage aan de uitvoeringskosten moeten bewoners van deze wijken overhalen om over te stappen naar elektrisch koken.

 

2. Energiecoaches in Pendrecht

Wil jij wel verduurzamen, maar weet je niet hoe? Of ben je benieuwd of je extra op de huidige energierekening kunt besparen? In Pendrecht kunnen de bewoners met deze vragen nu gratis terecht bij een energiecoach. Deze energiecoaches brengen zonder kosten advies uit, komen uit de wijk zelf en staan op die manier dichter bij de bewoners dan een energiemaatschappij of de gemeente. Door het geven van snelle energiebesparingstips hou je als bewoner geld over om te investeren in een duurzamere woning. Woon jij in Pendrecht, ga dan vooral eens langs bij deze energiecoaches!

3. Verbeterde laadinfrastructuur

Zie jij ook steeds meer elektrische auto’s op de weg? Dit zullen er alleen maar meer worden, want het hele gemeentelijke wagenpark moet in 2030 volledig C02-neutraal zijn. Voor deze toename aan elektrische voertuigen zijn natuurlijk ook meer oplaadpalen nodig. De gemeente gaat dan ook meer laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen op gemeentelocaties plaatsen. Ook wordt er gekeken waar er verder vraag is naar meer laadpalen, om elektrisch rijden nog gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Een elektrische auto wordt dus steeds aantrekkelijker!

 

4. Verkeersexperimenten Schone Lucht

Als je door de stad fietst of loopt, merk je vast dat de luchtkwaliteit soms te wensen overlaat. In de laatste maanden van 2019 en in 2020 zullen er daarom verschillende verkeersexperimenten in de stad plaatsvinden. Doel is om te kijken of dit effect heeft op de luchtkwaliteit en de doorloop van het verkeer. De experimenten zullen vooral plaatsvinden op zogenaamde luchtknelpunten: plekken met een slechte luchtkwaliteit. Dit betekent dat experimenten zich onder andere zullen richten op de Maastunnelcorridor, verkeersopstoppingen in het Oude Westen en de kwaliteit van het Erasmustracé als verbinding voor voetgangers en fietsers.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud