Translate
HomeVerhalenBewoners starten verduurzaming portiekwoningen vanuit VvE

Bewoners starten verduurzaming portiekwoningen vanuit VvE

Rotterdam
REB - VvE Wijngaardenlaan 1 foto Edwin van Goch
25 augustus 2020
| laatste update: 23 september 2020

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van achttien woningen in de Rotterdamse wijk Zomerland (stadsdeel IJsselmonde) zijn deze maand gestart met het verduurzamen van hun portiekwoningen. Er komt een isolatiemuur aan de buitenzijde van het complex en alle verouderde kozijnen maken plaats voor nieuwe ramen met dubbel glas.

Het plan werd geopperd door Edwin van Goch, administrateur van de VvE. “Ik kreeg een blaadje in mijn handen van VvE010“, vertelt hij. “Daarmee ben ik op onderzoek uit gegaan. Sinds VvE’s tegenwoordig ook als rechtspersoon worden erkend, kun je vanuit die organisatie ook een energiebesparingslening aanvragen. Die lossen we met alle achttien bewoners gezamenlijk af.”

Unaniem

De leden van de VvE stemden unaniem in met de verbouwing, die in totaal zo’n 300.000 euro gaat kosten. “Maar je moet deze kostenpost uitsmeren over zo’n 15 jaar”, rekent Van Goch uit. “Dan betekent het ongeveer 90 euro per woning per maand. Maar onze stookkosten zijn nu nog 190 euro, maar die gaan straks fors omlaag.”

De verbouwing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het aanzien van het complex. “Het pand ziet er straks beter uit en ons huis is beter verkoopbaar: goed onderhouden en weer helemaal bij de tijd. Een makelaar zei dat we het geld van de verbouwing gerust bij onze woningwaarde konden optellen. Kortom: die investering heb je zo terugverdiend.”

Wil jij ook samen met je VvE verduurzamen? Vraag gratis een adviesgesprek aan!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud