In 2050 is Rotterdam aardgasvrij. Dat duurt nog even, maar toch is Brasserie Kaat Mossel nu al helemaal van het gas af.
In de keuken van Brasserie Kaat Mossel in Kralingen hebben de gasfornuizen plaats gemaakt voor inductiekookplaten. Koken op elektra is niet alleen beter voor het milieu, het gaat ook nog eens stukken sneller. Ron Hirt, eigenaar en chef-kok van Kaat Mossel, vertelt dat hij op gas drie minuten nodig had om een pannetje mosselen gaar te krijgen, op elektra is dit nog maar een minuut. Ook verlaagt koken op elektra de kans op brand aanzienlijk, dit komt de werkveiligheid op de werkvloer ten goede.
Gasloos = gezonder
Voor de gezondheid heeft koken op elektra ook voordelen. Ron vertelt dat vroeger elke maand het vet boven de bakplaat en de frituur uit de afzuigkanalen leeggeschept moest worden. Nu is afnemen met een doekje voldoende. Toen de brasserie van het gas af ging heeft Ron een weekje moeten wennen, maar inmiddels is hij helemaal om.