Translate
HomeVerhalenDuurzaamheidswinkel IJsselmonde

Duurzaamheidswinkel IJsselmonde

IJsselmonde
Duurzaamheidswinkel
Duurzaamheidswinkel-opening
4 september 2020
27 mei 2021

Wil je weten hoe ledverlichting werkt? Hoe je je huis het beste kan isoleren? Wat je met je afval kan doen? Of heb je een andere vraag over hoe jij duurzaam kunt wonen en leven? Kom dan naar de Duurzaamheidswinkel in IJsselmonde!

In de Duurzaamheidswinkel in Winkelcentrum Keizerswaard in IJsselmonde ben je op het juiste adres voor al je vragen over de onderwerpen circulair, groen, lucht, water, energie, wind en zon. De gemeente Rotterdam, de WoonWijzerwinkel en VVE-010 geven gratis advies en praktische tips over het verduurzamen van je woning en leefomgeving. En je ziet daar wat simpele energiebesparende maatregelen kunnen doen voor jouw portemonnee.

Openingstijden

De winkel is bedoeld voor alle bewoners van IJsselmonde, of je nu in een huur-, koop- of VvE-woning woont. Natuurlijk zijn bewoners uit andere stadsdelen ook van harte welkom. De winkel is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 12:30 uur tot 16:30 uur.

Waarom een Duurzaamheidwinkel?

Een duurzaam, energiezuinig Rotterdam met een betere luchtkwaliteit. Dát is wat de gemeente Rotterdam voor ogen heeft. De klimaatopgaven uit het Akkoord van Parijs vragen om een forse energie- én economische transitie van stad en haven. Om dit voor elkaar te krijgen, starten we met een samenhangende, duurzame gebiedsaanpak in Rotterdamse wijken, te beginnen in IJsselmonde. Duurzaam bezig zijn is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de economische ontwikkeling in IJsselmonde. Duurzaam leven leidt immers tot hogere huizenprijzen en een lagere energierekening.

De gemeente wil in IJsselmonde een aantal maatregelen versnellen, om zo een duurzaamheids-impuls te geven aan dit stadsdeel. De Duurzaamheidswinkel heeft als doel om de inwoners van IJsselmonde te informeren over duurzame maatregelen die zij kunnen nemen en hen te enthousiasmeren over te gaan tot actie.


Triple-A maakt deel uit van het Interreg 2 Zeeën Programma (projectnummer 2S02-029), en wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincies Zuid-Holland en West-Vlaanderen.

Triple-A

Logo provincie Zuid-Holland

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content