Translate
HomeVerhalen“Een groen dak is duurzaam en heel mooi”

“Een groen dak is duurzaam en heel mooi”

Charlois
Groen en regenwater
DUURZAAM_MARGA
4 september 2020
23 september 2020

De VvE Zuiderterras heeft een riant groen dak op hun woningen laten aanleggen. Bestuurslid Marga: “Het dak gaat langer mee en wij hopen dat straks de vlinders erop afkomen.”

“Als wij al onze daken beplanten, stellen we een mooi groen voorbeeld in de betonnen jungle rondom ons complex”, dachten Marga en haar mede bestuursleden van de VvE Zuiderterras. Het markante schuin toelopende gebouw pal naast winkelcentrum Zuidplein en tegenover Ahoy heeft een flink dakoppervlak. Met de groene-daken-subsidie van de gemeente Rotterdam zag de VvE een mooie kans een duurzaam dak te realiseren.

 
Groene dak kwam er

Het groene dak moest er komen. Het enthousiasme van het VvE-bestuur was inmiddels ook op de bewoners overgeslagen. Een dak vol met planten betekent een mooi uitzicht, meer natuur in de stad én het isoleert beter. “De gemeente is er ook blij mee, want groene daken nemen regenwater op en ontlast daarmee het rioolsysteem”, vertelt VvE voorzitter Marga. “Wij zijn ook enthousiast vanwege het feit dat een groen dak veel langer meegaat. Het is een flinke investering, maar door de duurzaamheid besparen we in de toekomst weer op onderhoudskosten. Daarnaast hebben we als VvE vijf energieslurpende ventilatoren op onze daken vervangen door zuinigere exemplaren. Daarmee besparen we direct honderden euro’s per maand. Zo kregen we het met ons kleine budget toch voor elkaar groene daken te realiseren.’ Inmiddels ligt er al 235.000 vierkante meter groen dak in de stad, een oppervlak zo groot als het Park bij de Euromast.

 
Tips
  • Denk aan de lange termijn. Een groen dak is een investering, maar levert uiteindelijk kostenbesparing op door de lange levensduur en goede isolerende werking. Daarbij ben je ook goed bezig voor het milieu.
  • Maak gebruik van de groene daken subsidie.
  • Doe het samen met je VvE.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content