Translate
HomeVerhalenEerste snellaadstation van Rotterdam geopend

Eerste snellaadstation van Rotterdam geopend

Feijenoord
Mobiliteit
Eerste laadstation_header
22 juli 2020
| laatste update: 23 september 2020

In 15 minuten een elektrische auto opladen tot wel 200 kilometer actieradius? Dat kan bij Rotterdams eerste snellaadstation aan de Stadionweg. Vanmiddag is het nieuwe snellaadstation geopend.

Het snellaadstation in Rotterdam-Zuid telt vier snelladers, waarvan twee hyperchargers , Hiermee kunnen bestel- en personenauto’s tot 300 kW per uur opladen. Dat is bijna 100 keer sneller dan aan een gewone laadpaal.

De gemeente Rotterdam maakt met het snellaadstation overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker voor ‘veelrijders’, zoals taxi’s en bestelbussen. Het is namelijk de ambitie van de gemeente om de CO2-uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Elektrisch rijden past goed binnen dat plaatje want elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig waardoor ze bijdragen aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

 
Uitbreiding laadpunten

Naast het snellaadstation in Rotterdam-Zuid zijn er nog op zes andere plekken in Rotterdam snelladers te vinden. Het aantal laadpunten is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Verspreid door de stad zijn er inmiddels er 2.200 laadpunten te vinden. En onlangs werd bekend dat de gemeente 1.000 slimme laadpalen laat plaatsen, verspreid over alle gemeentelijke parkeergarages. De Schouwburgpleingarage was als eerste aan de beurt. Daar werden vorige week 42 slimme laadpalen geplaatst.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud