Translate
HomeVerhalenElektrisch rijden in Rotterdam

Elektrisch rijden in Rotterdam

Rotterdam
Mobiliteit
electric-car-1458836_960_720
4 september 2020
| laatste update: 23 september 2020

Elektrisch voertuigen zijn schoon, stil en zuinig. Door elektrisch vervoer te stimuleren zorgt de gemeente voor een betere luchtkwaliteit, minder CO2-uitstoot en geluidshinder en een beter bereikbaar Rotterdam.

Ook de gemeente Rotterdam rijdt steeds meer elektrisch. Met het programma Rotterdam Elektrisch schept de gemeente Rotterdam de juiste voorwaarden om de marktontwikkeling van elektrisch rijden zo goed mogelijk te ondersteunen en te versnellen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor voldoende elektrische oplaadpunten in een dekkend netwerk voor Rotterdam. Ook bieden we de eigenaren van een elektrische auto een aantrekkelijke regeling voor een elektrisch oplaadpunt aan.

 
Innovaties stimuleren

Daarnaast stimuleert de gemeente via het project ‘Innovatieve projecten en wagenparken’ actief innovaties en de samenwerking met diverse andere overheden, gebruikers en het bedrijfsleven. Hiermee wordt elektrisch vervoer ook als economische kans zoveel mogelijk benut. Tot slot neemt Rotterdam actief deel aan diverse projecten, overleggen en samenwerkingsverbanden op nationaal én Europees niveau.

Kijk voor meer informatie op rotterdam.nl/luchtkwaliteit.

 
Zelf elektrisch rijden

Met een elektrische auto lever je niet alleen een bijdrage aan een schoner milieu, maar je profiteert ook van fiscale voordelen en lage energiekosten. Rijd je zelf een elektrische auto? Kijk dan op rotterdam.nl voor alle informatie over opladen en oplaadpunten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud