Translate
HomeVerhalenEnergie besparen met de VvE

Energie besparen met de VvE

Rotterdam
Wat wij doen
energiebesparenvve
10 september 2020
| laatste update: 23 september 2020

Rotterdam heeft relatief veel woningen met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Om te stimuleren dat de appartementen uiteindelijk een groen energielabel behalen, hebben we voor deze doelgroep een aantal maatregelen en acties ontwikkeld.

Rotterdam telt meer dan 12.000 VvE’s. Door het toenemend aantal nieuwbouwappartementen en de verkoop van appartementen door woningcorporaties en institutionele beleggers groeit het aantal VvE’s in Nederland en ook in Rotterdam.

 
1.500 energiezuinige appartementen

We hebben de ambitie 1.500 appartementen te verduurzamen. Het gewenste resultaat is het realiseren van kwaliteitsverbetering, het waarborgen van betaalbaarheid en het behalen van een groen energielabel (energielabel A, B of C). Om dit in 2018 te bereiken zet de stad in op het stimuleren en ondersteunen van VvE’s die aan de slag willen om hun complex energiezuiniger te maken. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met (bestuurs)leden van VvE’s, architecten, woningbouwcorporaties, energieadviseurs, VVE010 en ambtenaren.

 
Gedrag, techniek en geld

Om VvE’s te helpen verduurzamen, zet de gemeente maatregelen en acties in gericht op:

  • Gedrag: activeren van verenigingen van eigenaren door het aanbieden van gratis cursussen voor het opstellen van een groen meerjarig onderhoudsplan, netwerkbijeenkomsten en een VvE-loket (VVE-010)
  • Techniek: pilots in samenwerking met VvE’s, bouwbedrijven en/of onderzoeksinstellingen.
  • Geld: studie naar verdienmodellen bij grotere wooncomplexen op het gebied van energiebesparing

 

Lees meer over wat de gemeente doet voor VvE’s op de website van VVE-010.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud