Translate
HomeVerhalenKabinet gaat mkb helpen met betaalbare verduurzaming

Kabinet gaat mkb helpen met betaalbare verduurzaming

Rotterdam
Circulair
Kabinet gaat mkb helpen met betaalbare verduurzaming_header
29 juni 2020
| laatste update: 21 september 2020

Het kabinet komt met nieuwe maatregelen om het midden- en kleinbedrijf (mkb) in deze lastige economische periode te helpen bij het verduurzamen van hun bedrijf.

In het Klimaatakkoord is onder andere vastgelegd dat de uitstoot van broeikassen tegen 2030 gehalveerd moet zijn. De voorwaarde is dat het gebeurt op een haalbare en betaalbare manier voor iedereen, dus ook het midden- en kleinbedrijf (mkb). De afgelopen maanden onderzocht het kabinet samen met MKB-Nederland wat de afspraken uit het Klimaatakkoord betekenen voor het mkb. Want ook in tijden waarin de Nederlandse economie het lastiger heeft, blijft het belangrijk oog te hebben voor duurzaamheid.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het mkb een grote bijdrage kan én wil leveren aan de halvering van de uitstoot. Maar wel met steun van de overheid. Want door de coronacrisis is het voor veel ondernemers lastig om op de korte termijn flinke investeringen te doen.

 

Hulp bij financieringen

Vooral het kostenplaatje dat hangt aan het financieren van maatregelen blijkt een hoge drempel voor veel ondernemers. Het gaat soms om zulke grote bedragen dat ondernemers die niet zomaar zelf kunnen betalen. Daarom gaat het ministerie kijken of ze het mkb kunnen helpen bij financieringen die al lopen. Dat doen ze met Invest-NL, een initiatief dat ondernemers helpt met klimaatfinancieringen.

 
Tool voor haalbare maatregelen

Het ministerie ontwikkelt momenteel ook een tool waarmee ondernemers kunnen zien wat de afspraken uit het Klimaatakkoord voor hen betekenen. Daarnaast laat de tool zien welke steun zij daarvoor kunnen aanvragen bij de overheid.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud