Translate
HomeVerhalenMaurice geeft tips over duurzaam wonen

Maurice geeft tips over duurzaam wonen

Rotterdam
Energiebesparing
DUURZAAM_MAURICE-2
4 september 2020
17 maart 2021

In de WoonWijzerWinkel geven Maurice en zijn collega’s je tips over duurzaam wonen. “De makkelijkste isolatietip? Hang radiatorfolie achter je verwarming.”

Wie duurzaam wil wonen, begint met een goede isolatie. Maar hoe controleer je of je huis goed is geïsoleerd? “Check je bouwjaar”, zegt Maurice, initiatiefnemer van de WoonWijzerWinkel waar huiseigenaren en VvE’s terecht kunnen voor duurzame en slimme oplossingen. “Huizen van na de oorlog tot eind jaren zeventig hebben een spouwmuur, maar de ruimte ertussen is meestal niet geïsoleerd. Daar merk je niets van, tot je je stookkosten onder ogen krijgt.” De oplossing? “Spouwmuurisolatie is een effectieve ingreep, na drie jaar heb je de investering al terugverdiend op je stookkosten.”

Vooroorlogse woningen vragen om wat meer werk. “Die zijn enkelsteens. Voor goede isolatie is dus een voorzetwand nodig en wat altijd loont is vloerisolatie. Een manier van isoleren die meteen comfort brengt voor je koude voeten.” Wie zijn spouwmuur en vloer wil isoleren is voor gemiddeld tweeduizend euro klaar, maar de meest aantrekkelijke manier van isoleren is daarmee nog niet genoemd: ‘Hang met een magneetje radiatorfolie achter je verwarming. Een kleine ingreep, waarmee je op jaarbasis zeven euro per vierkante meter bespaart. De warmte van je radiator straalt namelijk voortaan je huis in en verdwijnt niet meer via de muur naar buiten.’

Kijk voor meer inspiratie in de duurzaam wonen showroom van de WoonWijzerWinkel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content