Translate
HomeVerhalenRotterdam trekt groene sprint

Rotterdam trekt groene sprint

Rotterdam
Groen en Water
Rotterdam trekt groene sprint_header
6 april 2020
| laatste update: 2 november 2023

De gemeente Rotterdam wil twintig hectare extra groen aanleggen in de stad. Dat staat gelijk aan veertig voetbalvelden. Meer groen maakt bewoners gezonder en gelukkiger en het zorgt ook voor een beter klimaat en meer biodiversiteit.

Samen met de gemeente hebben bewoners, bedrijven en andere partners grote stappen gezet. De teller staat nu op 8,9 hectare extra groen. Zo maakten bewoners in Kralingen, Oude Westen en Delfshaven al veel ruimte voor beplanting. Tuinen en pleinen kleuren steeds groener. Ook groene daken zijn populair; al 2,8 hectare aan groene daken is aangelegd, onder andere op de Hogeschool Rotterdam en in de Robert Fruinstraat.

 

Actieplan

In het actieplan Rotterdam gaat voor groen staat hoe de gemeente de rest van het groen wil realiseren. De komende twee jaar zijn er al concrete plannen voor 5,1 hectare groen erbij. Zes scholen ontvangen bijvoorbeeld subsidie voor een klimaatvriendelijker schoolplein. Rooftop Revolution stimuleert groene daken, in de Spaanse Polder gaan bedrijven aan de slag met vergroening van hun terrein en Opzoomer Mee daagt bewoners uit om tegels uit hun tuin te halen. Begin 2022 laat de gemeente zien of de twintig hectare zijn gehaald.

 

Trots op Rotterdam

“Rotterdam laat zich van haar sterkste kant zien”, zegt een trotse wethouder Bert Wijbenga (Buitenruimte). “Bewoners, bedrijven en verenigingen doen met ons mee om Rotterdam groener te maken. De doelstelling van twintig hectare groen erbij is met deze inzet zeker te halen. Overigens is dat wat mij betreft niet de eindstreep. Meer groen is altijd goed!”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud