Translate

Rotterdamse Duurzaamheidsspecial: eerste hulp bij verduurzaming

Rotterdam
Energiebesparing
Rotterdamse Duurzaamheidsspecial eerste hulp bij verduurzaming_header
20 mei 2020
21 september 2020

Je wilt ‘iets’ duurzaams doen met je (nieuwe) woning of bedrijfspand, maar hoe en waar begin je? Om Rotterdammers op weg te helpen, is een duurzaamheidsspecial ‘Duurzaam Wonen Rotterdam’ verschenen.

Dakisolatie, zonnepanelen, subsidies en fiscale voordelen? Bij het oriënteren op duurzame maatregelen voor je huis of bedrijfspand komt er een hoop informatie op je af. Er zijn veel mogelijkheden en talloze aanbieders. Hoe zie je door de bomen het bos nog? De duurzaamheidsspecial Duurzaam Wonen Rotterdam helpt (potentiele) huizen- en bedrijfskopers op weg.

 

Gratis advies in de Duurzaamheidswinkel

Jerry Wesemann uit IJsselmonde werkt als adviseur bij de Duurzaamheidswinkel. Hij helpt geïnteresseerde Rotterdammers met gratis advies. Over uiteenlopende zaken, zoals welke maatregelen er zijn en welke ingrepen je meteen bij een verbouwing kunt meenemen, zoals vloerisolatie. “Kijk dan meteen hoe het zit met het riool. Op het moment dat je de vloer isoleert, kun je gelijk de rioolbuizen laten vervangen.”

Maar ook voor financieel advies over energiebesparingsmaatregelen kunnen Rotterdammers terecht bij Wesemann. Huiseigenaren kunnen bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen meefinancieren in hun hypotheek. Ze kunnen tot 106 procent van de woningwaarde lenen. Er kan een speciale energiebespaarlening afgesloten worden tegen een lage rente. Zo komt een investering in isolatie of zonnepanelen sneller binnen handbereik.

Duurzaam Wonen Rotterdam

De Rotterdamse duurzaamheidsspecial zet Rotterdam op de kaart; de stad wil doorgroeien tot koploper op het gebied van verduurzaming. Het magazine is te vinden bij aangesloten woonwinkels, bedrijven en initiatiefnemers zoals de WoonWijzerWinkel en tussenpersonen als makelaars, taxateurs en hypothekers.

 

Meer weten?

Ook het magazine lezen? Breng dan een bezoek aan de Duurzaamheidswinkel, de WoonWijzerWinkel of bekijk het magazine online

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar: