Translate
HomeVerhalenRotterdamse studenten maken T-shirts van bamboe

Rotterdamse studenten maken T-shirts van bamboe

Rotterdam
Circulair
Nooboo4
3 september 2020
| laatste update: 23 september 2020

Wessel van Room (21) en Kevin Kluiters (19), twee studenten van de Rotterdam Business School, willen de kledingindustrie verduurzamen. Op het Indonesische eiland Bali werken ze een aan kledinglijn die volledig van bamboe is gemaakt.

 

Wat is precies jullie plan?

“Als onderdeel van onze studie lopen wij stage bij Nooboo, een bedrijf dat kleding maakt van bamboe. Binnen dit bedrijf zijn wij een eigen campagne gestart voor T-shirts die voor 100 procent uit bamboe bestaan. Daarnaast zijn ze gekleurd met natuurlijke kleurstoffen, gemaakt uit vijf soorten planten. Binnen de kledingindustrie, die heel vervuilend kan zijn, is dit de meest duurzame manier van kleding produceren. Onze kleding wordt verpakt in gerecycled karton. Daarnaast willen we 90 procent van onze bestellingen met de boot vervoeren, in plaats van met het vliegtuig, om ook zo duurzaam mogelijk te vervoeren.”

 
Waarom T-shirts van bamboe?

“Bamboe is een heel duurzaam materiaal; de stengel wordt afgesneden en groeit vervolgens weer terug. Dit betekent dat er geen bossen verdwijnen als gevolg van onze kledingproductie. Het groeit erg snel terug en er komen geen bestrijdingsmiddelen aan te pas. Per verkocht T-shirt willen we een bamboeplant plaatsen, in een speciaal nieuw bamboebos dat niet voor productie bedoeld is. Zo dragen we ook op die manier een steentje bij aan verduurzaming van de kledingindustrie.”

Wat gaan jullie doen na je stage op Bali?

“Als we eind januari in Rotterdam terugkeren van onze stage, gaan we implementeren. We willen eerst kleinschalig beginnen, bijvoorbeeld door samen te werken met Rotterdamse bedrijven. Denk hierbij aan duurzame bamboe bedrijfskleding met bedrukte logo’s. Tot eind september konden onze klanten hun eerste T-shirts bestellen via Kickstarter, ons crowdfundingplatform. Daarbij hebben we een eerste basis voor onze financiering neergelegd en nu kan de productie van de T-shirts beginnen.”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud