Translate
HomeVerhalenTussenwoning – Lombardijen

Tussenwoning – Lombardijen

IJsselmonde
Energiebesparing
Tussenwoning - Lombardijen_header
24 augustus 2020
| laatste update: 23 september 2020

Wat doe je als je huis te krap dreigt te worden, maar je niet naar een andere woning wil verhuizen? Voor dat dilemma hebben Alwin en zijn partner Sylvana uit de wijk Lombardijen een oplossing gevonden: dankzij een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds kon het huis tegen gunstige voorwaarden worden uitgebreid.

Sinds de geboorte van hun dochter Lynn (5 jaar) werd hun tussenwoning in de Van Langendonckstraat langzaam maar zeker iets te klein voor het jonge gezin. “We merkten steeds vaker dat we extra ruimte wilden”, vertelt Alwin. “Nu hebben we een dochter, maar we sluiten niet uit dat er nog een of twee kinderen bij komen. In dat geval zouden we echt leef- en opbergruimte tekort komen.”

 
Extra verdieping

En zo ontstond het idee om op het platte dak een extra verdieping te bouwen. Dat hadden hun naaste buren immers ook gedaan. Maar bij de bank stuitten Alwin en Sylvana al snel op problemen: “We konden geen verbouwingslening krijgen van onze bank. En we hadden zelf niet de 32.000 euro die zo’n verbouwing zou gaan kosten.”

De oplossing kwam in zicht toen Alwin een folder in de brievenbus aantrof van Jerry Wesemann, de Eigen Huis Coach van de gemeente Rotterdam in stadsdeel IJsselmonde.

“Daarop hebben we een afspraak gemaakt met Jerry”, zegt Alwin. “Hij is bij ons langs geweest en heeft ons huis bekeken. Samen met hem hebben we de mogelijkheden besproken en uitgezocht voor welke leningen we in aanmerking komen.”

 
Lening

Uiteindelijk lukte het. Alwin: “We kregen een lening via de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds. Ik wist niet eens dat die bestond. Omdat we twee grote maatregelen zouden nemen, kregen we ook nog 3000 euro korting in het kader van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Daarnaast betalen we een lage rente (2,3%) op de lening, dus onze maandelijkse lasten stijgen niet heel hard. In tegenstelling tot een bancaire lening hoefde er nu geen notaris en geen nieuwe taxatie aan te pas te komen.”

Een professioneel aannemer heeft in twee maanden tijd een dakopbouw geplaatst met extra dak- en gevelisolatie. Ook is er modern HR++ glas gebruikt. “Ons huis is niet alleen van 80 naar 110 vierkante meter vergroot, maar ook beter geïsoleerd. Dat zijn twee vliegen in één klap.”

 
Aanrader

Of Alwin ander mensen zou aanraden om te kijken naar duurzame leningen voor hun verbouwing? “Jazeker, het was voor ons een ideale uitkomst. Ik kan me goed voorstellen dat ook andere mensen op een gegeven moment meer ruimte nodig hebben. Op deze manier kunnen wij nog lang in onze fijne wijk blijven wonen.”

WijkLombardijen
Soort woning

Tussenwoning gezinswoning

Bouwjaar1961
Oppervlakte108 m2
Inhoud378 m3
Aantal gezinsleden2 volwassenen, 1 kind (5 jaar)
Genomen maatregelen

HR++-beglazing, dak- en gevelisolatie gecombineerd met dakopbouw

Gasverbruik vóór maatregelen799 m3
Elektriciteitsverbruik vóór maatregelen2967 kWh
Gasverbruik na maatregelen

695 m3

Elektriciteitsverbruik na maatregelen2854 kWh

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud