Translate
HomeVerhalenVideo: Klimaattuin als schoolvoorbeeld

Video: Klimaattuin als schoolvoorbeeld

Kralingen Crooswijk
Groen en Water
maxresdefault
4 september 2020
| laatste update: 7 juli 2021

Het hoofdkantoor van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard aan de Maasboulevard heeft sinds 7 januari een klimaatbestendige voortuin. Het plein dient als inspiratie om andere tuinen in Rotterdam en omstreken ‘hoosbuiproof’ te maken.

De nieuwe inrichting van het plein is tot stand gekomen in samenwerking met bewonersorganisatie Struisenburg en ontwerpbureau Stek. Zo staan er een aantal bakken met verschillende soorten planten. Het merendeel van die planten is droogtebestendig. Ook is er een bak waar regenwater heen geleid wordt.

 
Voorbeeld en inspiratie

Het plein is vooral een ‘voorbeeld- en inspiratieplek’, zo legt dijkgraaf Hans Oosters uit. ‘Deze klimaattuin laat zien dat iedereen door eenvoudige ingrepen zijn of haar tuin kan aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden. Mensen vragen zich wellicht af of deze aanpassing geen druppel op een gloeiende plaat is. Dat is het zeker niet. We willen laten zien dat het ons ernst is. Met deze klimaattuin willen wij iedereen inspireren, van bewoner tot ondernemer, van buurtvereniging tot gemeente.’

 
Deltaplan Water

Samen met de gemeente werkt het hoogheemraadschap er hard aan om ruimte te maken voor water, zodat het wordt opgevangen in extreem natte periodes. Zo gebeurt dit met de aanleg van waterpleinen, waterbergingen en groenblauwe daken. De gemeente kent bovendien een Deltaplan Water. Projectmanager John Verlinde van de gemeente Rotterdam legt uit wat dit is en wat Rotterdammers zelf kunnen doen om de stad waterbestendig te houden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud