Translate

Burgerberaad Klimaat

Ontdek waarmee u aan de slag kunt

Ik ben een: [maak een keuze]
HomeWat kan ik doenBurgerberaad Klimaat

In het burgerberaad zitten ruim 100 verschillende Rotterdammers. Jong en oud, uit allerlei wijken en met verschillende achtergronden. In zes bijeenkomsten (van april tot en met september) komt het burgerberaad samen om kennis op te doen over het klimaat en samen oplossingen te bedenken voor een groenere en gezondere stad. Moeten bijvoorbeeld de hitte en wateroverlast in onze wijken worden aangepakt? Of willen we meer groen en energiebesparing? De leden praten mee vanuit hun eigen ervaring als inwoner van Rotterdam. Het burgerberaad kan een beroep doen op experts en informatie opvragen. In het najaar brengen zij hun advies uit aan de gemeenteraad.  De gemeenteraad beslist wat wordt uitgevoerd. Zo oefent het burgerberaad direct invloed uit op wat de gemeente doet aan het klimaat.

Wat is een burgerberaad?

Meedenken met het Burgerberaad Klimaat

Hoewel de gelote Rotterdammers al bezig zijn met de bijeenkomsten, geven we u ook graag de kans om mee te denken. Dit kan via Mijn Rotterdam. Op deze pagina worden ook allerlei documenten neergezet, zo kunt u op de hoogte blijven over het burgerberaad.

Op Duurzaam010.nl worden nieuwsupdates geplaatst over het burgerberaad. Lees op de nieuwspagina over de afgelopen bijeenkomst.

Leden van het Burgerberaad Klimaat krijgen informatie van een expert op het gebied van klimaat.
Foto: Bas Czerwinski

Meer informatie

  • Ook meedenken met het burgerberaad? Op de website van Mijn Rotterdam kunt u op sommige momenten meedenken met de leden over het klimaat. Dit kunt u doen via de volgende website:
    mijn.rotterdam.nl

Meer manieren om te verduurzamen

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud