Translate

Zonne-energie

Ontdek waarmee u aan de slag kunt

Ik ben een: [maak een keuze]
 • Huurder
  Als huurder zijn er genoeg mogelijkheden om met duurzaamheid aan de slag te gaan en energie te besparen. Dat kan jaarlijks tientallen euro's schelen.
 • Verhuurder
  Door uw woningbezit te verduurzamen ontwikkelt u vastgoed dat klaar is voor de toekomst. De waarde en kwaliteit neemt flink toe, wat het aantrekkelijk maakt voor huurders. Door uw woning te isoleren bespaart u veel energie en verbetert u de Energie-Index (EI) en het energielabel. Dit zal leiden tot een waardestijging van uw woning. Voor de huurder is een goed geïsoleerde woning een comfortabele en gezonde plek om te wonen. Bovendien kan de huurder flink besparen op het gebruik van gas. Dat is met het oog op de stijgende gasprijzen mooi meegenomen.
 • Huiseigenaar
  Als grondgebonden eigenaar zijn de mogelijkheden om te verduurzamen enorm. U kunt dus veel energie besparen. Isoleren, zonnepanelen en elektrisch koken bieden de grootste voordelen.
 • Eigenaar van een appartement
  Als eigenaar van een appartement zijn er genoeg mogelijkheden om snel en simpel energie te besparen. Daarmee kunt u eigenhandig uw energierekening flink omlaag brengen. Voor grotere duurzame maatregelen, zoals isoleren, moet u overleggen met uw VvE. Doe hier uw voordeel mee. Het is namelijk vaak goedkoper om samen met andere eigenaren te verduurzamen. Het komt voor dat kleine VvE’s soms niet tot nauwelijks actief zijn. Dit lijkt misschien makkelijk en voordelig, maar dat is zeker niet zo! Er wordt geen of weinig onderhoud gedaan en als er een probleem is, is er vaak te weinig geld om dat te repareren. Activeer dus uw VvE! Voor hulp en tips kunt u terecht op www.vve010.nl.
 • VvE
  Heeft uw VvE de wens om het pand energiezuiniger te maken? Een goed voornemen! Want gezond en comfortabel wonen gaan prima samen met minder onderhoudskosten en een lagere energierekening. Gaat u eerst investeren in zonnepanelen? Een groen dak aanleggen? Of toch isoleren? Wat is haalbaar en hoe krijgt u uw buren mee? Voor hulp en tips kunt u terecht op www.vve010.nl.
 • Instelling
  Als instelling kunt u huren van de gemeente of van een particuliere verhuurder. Huurt u van de gemeente? Dan hebben we goed nieuws! Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om zonnepanelen te plaatsen én die terug te verdienen. Huurt u van een particulier? Kies dan in het filter voor ondernemer om te zien wat uw mogelijkheden zijn.
 • Ondernemer
  Als ondernemer bent u meestal huurder van uw bedrijfspand. Bent u toch eigenaar van het pand? Kies dan voor grondgebonden eigenaren in de filter. Als huurder kunt u zelf niet veel aan het pand veranderen. U kunt natuurlijk wel het gesprek aangaan met de eigenaar over het isoleren van het pand of het plaatsen van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie ook op Ondernemen010 of op MKB010Next. Geïnteresseerd in een circulair bedrijf? Kijk hier voor handige tools. Gebruikt uw bedrijf minstens 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ aardgas (of een equivalent daarvan) per jaar? Dan bent u verplicht de overheid te informeren over hun maatregelen om energie te besparen. Kijk op hier voor meer informatie.
 • Grootbedrijf
  Grootbedrijven hebben vaak veel kennis in huis, soms zelfs een eigen specialist of afdeling die zich bezighoudt met duurzaamheid. Is dat niet het geval? Kies dan voor ondernemer in de filter. Zeker als uw bedrijf eigenaar is van het gebouw is er veel mogelijk: van isoleren tot zonnepanelen, en van vergroening tot duurzaam vervoer.
HomeWat kan ik doenZonne-energie

Steeds meer bewoners, bedrijven en instellingen kiezen voor zonnepanelen. Dat kan als u een eigen dak heeft. De zon is een belangrijke bron van schone en duurzame energie. Daarom wil gemeente Rotterdam samen met bewoners, bedrijven en organisaties veel meer gebruikmaken van zonne-energie. 

Er zijn verschillende voordelige financiële regelingen beschikbaar als u wilt investeren in zonnepanelen. 

Als  u geen eigen dak heeft, kunt u lid worden van een energiecoöperatie. U doet dan samen met andere buurtbewoners mee aan een gezamenlijk initiatief. 

In Rotterdam is er ruimte voor de opwek van zonne-energie in de gebouwde omgeving of op infrastructuur. Lees hoe gemeente Rotterdam gebruik wil maken van deze kansen in de Startnota Versnelling Zonne-energie.  

Inspirerende verhalen

Meer manieren om te verduurzamen

Ga direct naar:
Skip to content