Translate
HomeNieuws1e Beterbank geplaatst

1e Beterbank geplaatst

Rotterdam
Wat wij doen
bankjes westerkade
28 maart 2024
| Laatste update: 29 maart 2024

De gemeente Rotterdam is op 27 maart gestart met het plaatsen van 50 bankjes met 6 soorten tropisch hout, verspreid over de stad. Zo kunnen we vergelijken hoe de verschillende houtsoorten in weer en wind de seizoenen doorstaan. De testbankjes noemen we de Beterbank.

met het plaatsen van het QR plaatje met volgnummer is de Beterbank onthuld
Manager Ruimtelijke Ontwikkeling en Advies van de gemeente Martine de Laat onthult de Beterbank door het plaatsen van de QR code en het volgnummer. Fotografie: Peter Gooris

Rotterdam gebruikt tropisch hout op onder andere stadsbankjes en vlonders. Dat is weerbestendig en gaat heel lang mee, gemiddeld 20 jaar. Rotterdam kan bijdragen aan het behoud en de bescherming van tropisch bos door alternatieve houtsoorten in te kopen, uit duurzaam beheerde tropische bossen.

Testen in de praktijk

Graag horen we van de gebruikers van de bankjes wat ze ervan vinden. Op elk bankje staat daarom een QR-code die verwijst naar de gemeentelijke website. Daar staat uitleg over de aanpak, wie erbij betrokken zijn en een link naar Mijn.Rotterdam om een mening te geven. Op de achterkant van de planken staat welke houtsoorten gebruikt zijn. Nieuwsgierig? Kijk op www.rotterdam.nl/debeterbank

Expert benoemt de houtsoorten bij de onthulling
Uitleg over de houtsoorten bij de onthulling van de eerste Beterbank, die achterop de planken te lezen zijn zegt Robbert Jan Dekker..

Samenwerking

De gemeente Rotterdam werkt voor deze test samen met stichting Probos, keurmerk FSC-hout en Cities4Forests. Alleen als een bankje aan vervanging toe is wordt het voorzien van de testplanken. Daarom zijn ze verspreid over de stad te vinden, herkenbaar aan de QR-code en de verschillende planken dus. Bankje 1 staat aan de Westerkade (zie foto). Meer over duurzaam Rotterdam op www.duurzaam010.nl.

 
Bij de onthulling waren betrokkenen van de samenwerkende partijen aanwezig
Teamfoto onthulling. Zittend op de Beterbank directeur Mark van Benthem (Probos) en manager Martine de Laat van de gemeente.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud