Translate
HomeNieuwsAgniesestraat en omgeving aardgasvrij

Agniesestraat en omgeving aardgasvrij

Rotterdam
Aardgasvrij
Agniesestraat en omgeving aardgasvrij
25 juli 2023
| Laatste update: 25 juli 2023

Een stap dichterbij een duurzame en toekomstbestendige Agniesestraat en omgeving!

De gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder en energiebedrijf Eneco ondertekenden een overeenkomst om de komende jaren samen te werken aan het aardgasvrij maken van de Rotterdamse Agniesestraat en omgeving.

De gemeente Rotterdam heeft onderzocht dat stadsverwarming de beste en goedkoopste mogelijkheid is om aardgas te vervangen. De bewoners ontvangen na de zomer meer informatie over de mogelijkheid om aan te sluiten op het warmtenet van Eneco.

De gemeente Rotterdam start na de zomer van 2024 met de vernieuwing van het riool in een aantal straten in de Agniesebuurt. Ook gaat de gemeente de wijk vergroenen en maatregelen nemen tegen wateroverlast. Voor deze werkzaamheden gaan delen van straten open, waardoor er een goed moment ontstaat om ook stadsverwarming aan te leggen.

 

Ondertekening Agniesestraat en omgeving aardgasvrij

V.l.n.r. Petra de Groene, Directeur Economie en Duurzaam bij gemeente Rotterdam, Manja Thiry, Directeur Warmte Eneco en  Sander Uiterwaal, lid Raad van Bestuur Havensteder. 

Petra de Groene, Directeur Economie en Duurzaam bij gemeente Rotterdam: “We zijn blij dat we samen deze stap kunnen zetten op weg naar een aardgasvrije Agniesestraat en omgeving. Door tegelijk met de vervanging van de riolering stadsverwarming aan te leggen, beperken we de overlast voor bewoners.

Manja Thiry, Directeur Warmte Eneco: “Door de intensieve samenwerking met de gemeente Rotterdam en Havensteder zijn we weer een stap dichterbij een duurzame en comfortabele warmtevoorziening voor bewoners. Maar bovenal willen we dat de overstap naar aardgasvrij betaalbaar blijft voor bewoners. We ontvangen vanuit het SOFIE Fonds en NWN! Groeifonds een financiering voor dit project en die draagt hieraan bij.

Sander Uiterwaal, lid Raad van Bestuur Havensteder: “Met de aanleg van het warmtenet kan Havensteder straks ruim 500 woningen aansluiten. Voor huurders betekent dit een kostenvrije overstap naar een duurzamere warmtebron.”

Meer informatie
De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd over de mogelijkheid om aardgasvrij te wonen. De aankomende periode zullen zij verder geïnformeerd worden. Medewerkers van de gemeente Rotterdam, Havensteder en Eneco zijn ook op verschillende momenten in de wijk aanwezig om buurtbewoners verder te informeren en vragen te beantwoorden. 

Wilt u meer informatie over het aardgasvrij maken van de Agniesestraat en omgeving? Klik dan hier.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud