Translate
HomeNieuwsWat kan ik doenBurgerberaad Klimaat

Burgerberaad Klimaat

Uitgelicht
Wat wij doen
1a Foto nieuwsbericht 710x367
4 april 2024
| Laatste update: 4 april 2024

In 2030 moeten onze straten en wijken groener en gezonder zijn voor alle Rotterdammers. We zijn op de goede weg, maar er moet nog veel gebeuren. Daarom gaat een burgerberaad van april tot en met september samen maatregelen bedenken voor het klimaat en die voorstellen aan de gemeenteraad.

Wat is een burgerberaad? 

In het burgerberaad zitten 117 verschillende Rotterdammers. Jong en oud, uit allerlei wijken en met verschillende achtergronden. In zes bijeenkomsten (van april tot en met september) komt het burgerberaad samen om kennis op te doen over het klimaat en samen oplossingen te bedenken voor een groenere en gezondere stad. Moeten bijvoorbeeld de hitte en wateroverlast in onze wijken worden aangepakt? Of willen we meer groen en energiebesparing? De leden praten mee vanuit hun eigen ervaring als inwoner van Rotterdam. Het burgerberaad kan een beroep doen op experts en informatie opvragen. In het najaar brengen zij hun advies uit aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist wat wordt uitgevoerd. Zo oefent het burgerberaad direct invloed uit op wat de gemeente doet aan het klimaat.

Bekijk het filmpje Wat is een burgerberaad?

Denk mee!

Het burgerberaad gaat op excursie in de stad.  Zij bezoeken enkele locaties die te maken hebben met het klimaat. Het burgerberaad kan zo ervaren hoe het onderwerp leeft in de stad en onder de Rotterdammers.

Wilt u meedenken over de locaties die het burgerberaad bezoekt? Dat kan van 4 tot en met 8 april via Mijn Rotterdam. 

Hoe is het burgerberaad Klimaat samengesteld? 

Om zoveel mogelijk verschillende mensen in het burgerberaad te krijgen, is twee keer geloot. Begin februari werden 10.000 Rotterdammers willekeurig geselecteerd uit het bevolkingsregister. Zij kregen een uitnodigingsbrief en konden zich aanmelden. 358 mensen gaven gehoor aan deze oproep. Uit de aanmeldingen werden mensen geloot. Hierbij is gelet op een goede verdeling naar leeftijd, geslacht, buurt, arbeidsverband en opleidingsniveau. Uiteindelijk doen nu 117 Rotterdammers mee.

Vragen of op de hoogte blijven?

Heeft u vragen over burgerberaad? Stuur dan een e-mail naar burgerberaadklimaat@rotterdam.nl.

Via Mijn Rotterdam blijft u op de hoogte van nieuws over het burgerberaad. U kunt zich ook aanmelden voor een nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar burgerberaadklimaat@rotterdam.nl.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud