Translate
HomeNieuwsDakplannenfabriek op Las Palmas zorgde voor enthousiaste VvE’s

Dakplannenfabriek op Las Palmas zorgde voor enthousiaste VvE’s

VvE
Aan de slag met uw dak
RJF_GEM_VvE workshop tijdens Dakdagen 007
3 juli 2023
| Laatste update: 3 juli 2023

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen gaven Rooftop Revolution en VVE-010 een inspiratieworkshop aan VvE’s die hun dak een nieuwe duurzame functie willen geven. Op 3 juni gingen de deelnemers op het dak van Las Palmas aan de slag met ideeën voor hun eigen dak.

Vroeg in de ochtend meldden enthousiaste leden van vijf VvE’s zich voor de “dakplannenfabriek”. Eerst kregen zij op een zonnig en windig dak met uitzicht op de Maas een presentatie van Rooftop Revolution, een organisatie die werkt aan een groen daklandschap in steden. Hierna maakten de vijf groepen initiatiefnemers plannen voor hun dak. Dit leverde na tweeënhalf uur leuke, kleurrijke plannen op die de deelnemers als krant mee naar huis namen om andere VvE-leden te kunnen informeren en enthousiasmeren. Als vervolgstap kunnen de VvE’s die aan de workshop meededen zich aanmelden voor een maatwerkdakadvies waarin de dromen uit de eerste sessie verder uitgewerkt worden.

Meer met uw dak in het najaar
Rooftop Revolution en VVE-010 werken samen aan het beter benutten van VvE-daken in de stad. Hiervoor helpen zij VvE’s bij het maken van haalbare en betaalbare plannen. Denk daarbij aan groene daken met een terras, zonnepanelen of waterbuffering. VVE-010 zorgt daarbij voor de juiste stappen, het bevorderen van draagvlak en correcte besluitvorming. Ook bij financiering en subsidies wordt geholpen.

Na de zomer start een nieuwe ronde voor VvE’s met dakdromen. Schrijf u alvast in voor het webinar op 7 september 2023. Meer informatie over de tweede sessie “dakplannenfabriek” krijgt u tijdens deze online bijeenkomst.

Foto’s: Rhalda Jansen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud