Translate
HomeNieuwsDe bouw van het circulaire milieupark is gestart

De bouw van het circulaire milieupark is gestart

Rotterdam
Circulair
artist impression van de Upcycle Mall aan de Bovendijk.
24 april 2023
| Laatste update: 24 april 2023

Aan de Bovendijk, tussen Overschie en Schiebroek, is begonnen met de bouw van een nieuw milieupark. Op dit park komt een circulair centrum, de zogenaamde Upycle Mall. Bij de bouw van het milieupark is zoveel mogelijk gewerkt met gebruikte materialen. De verwachte opening is vóór de zomer van 2024.

Op het nieuwe milieupark kunnen Rotterdammers niet alleen hun spullen weggooien in de containers. Ze kunnen hun spullen ook doneren op het zogenaamde doneerplein. Deze spullen krijgen dan een tweede leven in de Upcycle Mall.


Upcycle Mall

In de Upcycle Mall worden nieuwe spullen gemaakt van afval. Bezoekers zien er hoe je spullen langer kunt gebruiken. Zo is er ruimte voor circulaire ondernemers om zich er te vestigen. Ook komen er werkplaatsen waar oude spullen worden omgetoverd in nieuwe spullen.


Circulaire bouw

Het gebouw van de Upcycle Mall was jarenlang een laboratorium in Delft. Dat pand is vorig jaar uit elkaar gehaald en verhuisd naar een opslag in Rotterdam. Aan de Bovendijk wordt het weer opnieuw opgebouwd en krijgt het een nieuwe functie.

Gemeente Rotterdam wil in 2030 het gebruik van primaire grondstoffen halveren, door bijvoorbeeld het hergebruiken van oude gebouwen. 60% van het Rotterdamse afval komt uit de bouwsector. De bouw van de Upcycle Mall is een voorbeeld van de gemeente om meer circulair te gaan bouwen.


Naamwedstrijd

Voor de Upcycle Mall wordt nog een passende naam gezocht. Hiervoor zal later dit jaar een naamwedstrijd worden uitgezet onder Rotterdammers.

Een artist impression van de Upcycle Mall aan de Bovendijk.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud