Translate
HomeNieuwsGratis energieadvies voor grote VvE’s

Gratis energieadvies voor grote VvE’s

VvE
Aardgasvrij
VvE gebouw
7 september 2022
| Laatste update: 7 september 2022

Wilt u uw appartementengebouw graag duurzaam maken maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Wilt u weten wat u kunt doen om te besparen op energieverbruik en toekomstig onderhoud? En wat er moet gebeuren om uw pand aardgasvrij te maken? VVE-010 helpt grote VvE’s (8 of meer appartementen) om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Daarbij wordt ook gekeken naar kosten en financiering.

Een adviseur van VVE-010 bekijkt samen met u de mogelijkheden om uw pand duurzaam te maken. Welke maatregelen kunt u makkelijk samen uitvoeren met onderhoud? Heeft de VvE genoeg geld in de kas en wat betekenen de plannen voor de VvE-bijdrage en de energiekosten? Voor welke maatregelen zijn subsidies en leningen mogelijk? Allerlei logische vragen waarvan het goed is om de antwoorden eerst duidelijk te krijgen voordat u een keuze maakt.

 Advies over prettig en comfortabel wonen

In de eerste fase laat de adviseur zien wat logische maatregelpakketten tot energiebesparing voor uw VvE zijn. Belangrijk is dat alle bewoners achter een haalbaar en betaalbaar plan staan. Daarom neemt de adviseur ook de klachten en woonwensen van alle bewoners mee in het advies. En er wordt gekeken naar uw meerjarige onderhoudsplanning (MJOP), zodat maatregelen aansluiten op logische onderhoudsmomenten. Ook is er aandacht voor de financiële situatie van de VvE.

Het plan wordt in een ledenvergadering besproken en de keuze wordt verder uitgewerkt in de tweede fase. Het uiteindelijke doel is prettig en comfortabel wonen, met een lagere energierekening. Dit gratis adviestraject is een mooie kans om dit samen met de buren in uw VvE te doen. 

Meer weten of advies aanvragen?

De gemeente Rotterdam betaalt het advies. Voor de VvE is dat dus gratis, als deze voldoet aan de voorwaarden. Heeft uw VvE interesse of wilt u meer weten? Bel dan naar (010) 423 79 79 of stuur een mail naar Julia Hevemeyer. Op de pagina Energieadvies vindt u meer informatie. 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud