Translate
HomeNieuwsSamen in gesprek over de Rotterdamse daken

Samen in gesprek over de Rotterdamse daken

Rotterdam
Aan de slag met uw dak
Podium2-AadHoogendoorn 3
16 juni 2022
| Laatste update: 20 juni 2022

Wat hebben de Rotterdammers nodig om hun daken te gaan gebruiken? Welke mogelijkheden zijn het meest interessant? En hoe kunnen de Rotterdamse bewoners en de gemeente hierin samenwerken?

Samen in gesprek

In de praktische sessie op 22 juni gaat de gemeente het gesprek aan met het publiek over de mogelijkheden van multifunctionele daken. Op 23 juni gaan we samen in gesprek met experts om de fundamenten te leggen voor een passend beleid.

In Rotterdam is er namelijk 18 km² aan plat dak beschikbaar. We willen deze ongebruikte ruimte optimaal benutten. Een plat dak biedt namelijk oplossingen voor onder andere het opwekken van energie, voor wateropslag, vergroening, wonen en sociale ontmoetingsplekken.

Een toekomstbestendige stad

Met de Rotterdamse Dakendagen en de Rooftop Walk wordt laten zien hoe het benutten van daken kan bijdragen aan een gezonde, levendige, inclusieve, aantrekkelijke én toekomstbestendige stad. In mei en juni vindt ook het evenement Rotterdam Architectuurmaand plaats. De intentie hiervan is om samen met de ontwerpsector, het onderwijs en vele cultuurpartners in juni innovatie en kwaliteit van architectuur onder de aandacht te brengen.

Uiteraard zijn de daken een elementair onderdeel van architectuur. Om een andere manier van denken en werken rondom daken te verwezenlijken in de stad, neemt Rotterdam het initiatief om hier tijdens de RA Maand twee evenementen te organiseren.


Meedoen?

Wilt u meepraten over de mogelijkheden die een dak biedt? Meld u dan hier aan.
Wilt u als expert aansluiten bij een sessie? Dan kunt u hier klikken.  

Vogelperspectief van het roze podium van de Rotterdamse Architectuurmaand. Daarnaast de daken van Booijmans van Beuningen Depot en het Eramus MC.
Vogelperspectief van het roze podium van de Rotterdamse Architectuurmaand. Fotograaf: Ossip van Duivenbode

Meer informatie

Kijk op de website van Rotterdamse Architectuurmaand.
Lees meer over multifunctionele daken: Aan de slag met uw dak – Duurzaam 010.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud