Translate
HomeNieuwsEnergietransitie voor iedereen mogelijk maken

Energietransitie voor iedereen mogelijk maken

Rotterdam
Wethouder Zeegers presenteert voor een groep luisteraars het KAR.
6 september 2023
| Laatste update: 6 september 2023

Vandaag tijdens het Recharge Earth congres roept wethouder Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) op tot samen meters maken voor het klimaat. Hiertoe introduceert ze het Klimaat Actieplan Rotterdam (KAR); een actieplan dat laat zien wat de gemeente nu al doet en wat er nog nodig is voor een toekomstbestendig Rotterdam voor alle inwoners. De komende jaren wil de wethouder de handen uit de mouwen steken samen met Rotterdammers, innovatieve ondernemers, VvE’s en iedereen die ideeën heeft om de energietransitie voor alle Rotterdammers mogelijk te maken.

Het Klimaat Actieplan Rotterdam speelt een centrale rol in haar aanpak. Het plan is een digitaal en dynamisch overzicht van alle huidige en geplande acties van de gemeente om de klimaatdoelstellingen voor 2025, 2030 en 2050 te behalen. Het KAR geeft inzicht in de relevante gemeentelijke projecten. Het laat ook zien dat we moeten versnellen en dat we meer klimaatacties nodig hebben om de doelstellingen te halen. “Door transparant te zijn over waar nog extra inzet nodig is, wil ik alle Rotterdammers en partners in de stad uitdagen om ons en elkaar op te zoeken waardoor we nog meer meters kunnen maken op de energietransitie,” benadrukt Zeegers. “Dit is goed voor het klimaat en goed voor de mensen.”

Kennis en kracht bundelen

Tijdens de lancering belichtte Zeegers specifieke opgaves en doelen, zoals de verduurzaming van alle woningen in Rotterdam inclusief de kleine kernen. Annemarieke van Egeraat (directeur Warm Rotterdam) reageerde hier direct op en gaf aan; “Het verduurzamen van woningen is een technische – én ook een sociale transitie. Voor die sociale transitie is het nodig dat de gemeente samen met haar partners de informele netwerken inzet om de moeilijk bereikbare mensen die lastig mee kunnen komen in de energietransitie te benaderen en te betrekken. Zodat we echt iedereen mee kunnen laten doen.”

Het KAR is hier te vinden. Rotterdam staat klaar om samen te werken aan een duurzame toekomst voor de stad en haar inwoners.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud