Translate
HomeNieuwsWat kan ik doenNationale Klimaatweek officieel van start!

Nationale Klimaatweek officieel van start!

Uitgelicht
Nationale Klimaatweek
Nationale Klimaatweek - wethouder Zeegers en minister Jetten samen met de klimaatburgemeesters van Rotterdam.
31 oktober 2023
| Laatste update: 31 oktober 2023

Maandagochtend heeft minister Jetten, samen met wethouder Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) en klimaatburgemeester Aïcha Raqibi de vlag gehesen voor de Nationale Klimaatweek. Ook de vijf andere klimaatburgemeesters waren aanwezig voor dit heuglijke moment.

Bij het ontvangst van de minister op locatie, heeft wethouder Zeegers aangegeven hoe belangrijk het klimaat voor ons allen is. Momenteel lopen er meerdere projecten in Rotterdam betreffende aardgasvrij. Hierin worden verschillende wijken van aardgas afgehaald en aangesloten op duurzamere energiebronnen. Dit helpt de stad bij de doelen om klimaatneutraal te zijn in 2050.

Daarna is er binnen een ontbijt geweest met de buurtbewoners. Tijdens dit ontbijt – georganiseerd door de buurt zelf – zijn de genodigden in gesprek gegaan over het klimaat. Na het ontbijt hebben de wethouder en minister buiten in het park mogen genieten van het optreden van Aïcha en het hiphop-klimaatlied. In het lied beschrijft ze hoe zij en de buurtbewoners er samen voor zorgen dat hun wijk goed is voor het klimaat. Zo haalt ze Piet – bijna 90 jaar – aan die nog altijd afval raapt in de straten, zodat deze schoon en opgeruimd zijn. Of Houria die tips en advies geeft over het aanbrengen van energiebesparende producten. Ook worden de Energieboxen van de gemeente Rotterdam aangehaald, welke voor de ouderen in de buurt zijn opgehaald en verspreid.

Daarna hebben de minister en wethouder bij de verschillende kraampjes in het Serumpark informatie ontvangen. De initiatieven die achter de kraampjes stonden, zijn actief in de wijk. Ze zetten zich in voor het klimaat op allerlei verschillende manieren.

De hele week zijn er allerlei activiteiten te doen in Rotterdam. Klik hier als je jezelf wilt inschrijven voor een van de evenementen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud