Translate
HomeNieuwsRotterdam Fairtrade gemeente

Rotterdam Fairtrade gemeente

Rotterdam
Wat wij doen
FT bord stadhuis Rob en Erwin
8 mei 2024
| Laatste update: 13 mei 2024

Rotterdam trots als Fairtrade gemeente

Het was Fairtrade week 4-12 mei 2024. Een mooi moment om de buitenwereld te laten zien wat dit voor Rotterdam betekent. Daarom werd op 7 mei het bord ‘Fairtrade gemeente’ opgehangen bij de publieksingang van het Stadhuis.

De onthulling van het bord.  V.l.n.r. Theo Coskun (SP), Rob Spruijt (werkgroep), Judith Bokhove (GL), Anneke Verwijs (GL raadslid in 2009 toen zij met een motie het opzetten van de Fairtrade Rotterdam werkgroep heeft bereikt).

Al ruim 10 jaar fairtrade gemeente!

In de zomer van 2023 vierden we ‘Rotterdam 10 jaar Fairtrade gemeente’, wethouder Zeegers nam toen symbolisch het Fairtrade gemeente bord in ontvangst van de werkgroep. Dit standaardbord was nogal groot. Nu zijn er kleinere borden die gemakkelijk op te hangen zijn.

QR code voor info

Op het bord staat een QR code die verwijst naar de werkgroep site www.fairtrade010.nl. Daar leest u verder wat de werkgroep doet voor Rotterdam met uitleg hoe Fairtrade is ingebed in het gemeentelijk inkoopbeleid.

En verder?

Na deze onthulling krijgen nog meer publiekslocaties en kantoren van de gemeente Rotterdam het ‘Fairtrade gemeente’ bord. De werkgroep bedenkt een ludieke actie om deze onder de aandacht te brengen van burgers, ambtenaren en lokale ondernemers. 

De vierde editie van Pendrecht Proeft staat volledig in het teken van de Hollandse keuken. We koken samen met bewoners heerlijke gerechten en dat doen we natuurlijk helemaal aardgasvrij! De volgende gerechten gaan we bereiden:

  • Poffertjes op inductie poffertjespan
  • Oerhollandse broodpap
  • Stamppot rauwe andijvie met oma’s gehaktbal

U hoeft niet te reserveren en er zijn geen kosten aan verbonden. 

Eet smakelijk!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud