Translate
HomeNieuwsRotterdam staat klaar voor een biodiverse toekomst

Rotterdam staat klaar voor een biodiverse toekomst

Uitgelicht
Groen en Water
biodiversiteit
13 oktober 2023
| Laatste update: 21 november 2023

De Gemeenteraad heeft het vooruitstrevende Beleidskader Biodiversiteit vastgesteld en is uitgebreid geïnformeerd over de bijbehorende Uitvoeringsagenda Biodiversiteit 2023 – 2027. Deze cruciale documenten dragen een duidelijke visie uit: strategieën en acties om ecologie integraal onderdeel te maken van het beheer, de inrichting, en de verdere ontwikkeling van Rotterdam. De kernambitie? De biodiversiteit in Rotterdam beschermen en verbeteren voor de komende tien jaar.

Rotterdam transformeren

In het hart van het Beleidskader ligt de visie om Rotterdam te transformeren. Groene oases zoals parken en tuinen, en blauwe waterrijke gebieden zoals rivieren en vijvers, worden niet alleen gekoesterd, maar ook uitgebreid en verrijkt. Door deze gebieden te versterken, zetten we een grote stap naar een stad waar biodiversiteit floreert.

De Uitvoeringsagenda belooft concrete acties om deze visie te realiseren. Een hoogtepunt? Maar liefst 40 hectare nieuw bijenlandschap! Wilde bijen, essentieel voor het bestuiven van ons voedsel en planten, krijgen hierdoor een welverdiende thuisbasis in onze stad.

Boodschap wethouder Vincent Karremans

Vincent Karremans, wethouder van Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit, benadrukte: “De behandeling van het Beleidskader en de Uitvoeringsagenda Biodiversiteit markeert een belangrijke mijlpaal. Ondanks de uitdagingen bieden deze documenten een duidelijke route voor de bescherming en verbetering van de biodiversiteit in onze stad.”

Tot slot nodigen we alle Rotterdammers uit om betrokken te blijven in dit proces. Iedereen kan bijdragen aan een groener en meer biodivers Rotterdam. Zo kunt u de leefomgeving van wilde bijen verbeteren met eenvoudige acties in uw tuin of op uw balkon. Ontdek meer over hoe u een verschil kunt maken op www.rotterdam.nl/biodiversiteit

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg Berger: iga.berger@rotterdam.nl

Het Biodiversiteitskader en de Uitvoeringsagenda Biodiversiteit 2023 – 2027 zijn via onderstaande links in te zien en te downloaden.

Biodiversiteitskader
Uitvoeringsagenda Biodiversiteit 2023 – 2027

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud