Translate
HomeNieuwsSubsidieronde 7 Smart Energy Systems geopend

Subsidieronde 7 Smart Energy Systems geopend

Ondernemer
Wat wij doen
SESslide1024_1
20 maart 2024
| Laatste update: 3 april 2024

De 7e subsidieronde van het Smart Energy Systems programma van de gemeente Rotterdam is geopend. De openstelling loopt van 20 maart 2024 tot en met 15 mei 2024. Ondernemers kunnen tot maximaal €100.000,- aanvragen om hun innovatieve oplossingen voor energiesystemen commercieel toepasbaar te maken.

Over het programma Smart Energy Systems

Smart Energy Systems is een programma dat innovatieve ondernemers of consortia ondersteunt met hun ontwikkeling van innovaties die gericht zijn op een schoner, slimmer en zuiniger energiesysteem in stad en haven. Rotterdam wil ruimte bieden aan zulke innovaties en de groei van zulke ondernemers. Het programma zorgt op deze manier ook voor meer bedrijvigheid en werkgelegenheid in de stad en regio Rotterdam.

De ondersteuning bestaat naast de subsidie uit andere acties om ondernemers verder te helpen. Zoals hulp bij het verkennen van vervolgfinanciering, het leggen van verbindingen met partners uit het Smart Energy Systems netwerk en andere facilitering via een vast aanspreekpunt, zoals de zoektocht naar locaties. 

Rotterdam koploper duurzaam ondernemen

Rotterdam legt de lat hoog als het om duurzaamheid gaat. We willen innovatief zijn en vooroplopen.

In Rotterdam omarmen we innovatie, zeker als deze bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie. Rotterdam streeft ernaar een voorloper te zijn in duurzaam ondernemerschap. Met de Smart Energy Systems subsidie hebben we al 38 ondernemers kunnen helpen om hun innovatie door te ontwikkelen. Op deze manier versterken we de positie van Rotterdam als een broeinest van innovatie en dragen we bij aan een lokale economie die klaar is voor de toekomst.

Chantal Zeegers (wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen)

Smart Energy Systems deelnemers

Verschillende ondernemers die hebben deelgenomen aan het Smart Energy Systems programma hebben mede door deze ondersteuning de laatste tijd mooie mijlpalen weten te behalen.

Zo heeft Skoon Energy onlangs een vervolgsubsidie van 5 miljoen euro ontvangen van het Graduate Entrepreneur Fund. Skoon is een Rotterdams bedrijf dat  een platform heeft ontwikkeld dat vraag en aanbod naar mobiele batterijen bij elkaar brengt.

S4Energyheeft met behulp van Smart Energy Systems recent hun vliegwiel geïnstalleerd en gekoppeld aan een kadekraan in de Rotterdamse Waalhaven. De kadekraan kan zo volledig elektrisch kan worden aangedreven.

“Het Smart Energy Systems programma van de gemeente Rotterdam is voor ons een belangrijke ondersteuning geweest in het ontwikkelen van deze nieuwe technologie. Met deze installatie kunnen we de vermogensvraag vanuit het net meer dan halveren. Terug leveren aan het net is niet nodig, want die energie kunnen we zelf hergebruiken in het vliegwiel.”

Dominique Becker Hoff (COO S4Energy)

Kijk voor meer informatie over het Smart Energy Systems programma en alle voorwaarden rondom de subsidieregeling op: https://www.ondernemen010.nl/smart-energy-systems of neem contact op met team van Smart Energy Systems: smartenergysystemsso@rotterdam.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud