Translate
HomeNieuwsVan succes tot leermoment: huiseigenaren delen hun duurzame verhaal in de woonkamer

Van succes tot leermoment: huiseigenaren delen hun duurzame verhaal in de woonkamer

Rotterdam
Energiebesparing
Foto van Ariane, wethouder Zeegers en anderen met vlag Duurzame Huizenroute
30 oktober 2023
| Laatste update: 30 oktober 2023

Wethouder Chantal Zeegers opende vandaag de Nationale Duurzame Huizen Route bij het verduurzaamde appartement van Ariane Lelieveld in Rotterdam. Ariane is één van de ruim 400 deelnemers die vandaag en volgende week zaterdag haar huis openstelt voor bezoekers. De deelnemers geven tips en uitleg over duurzame aanpassingen in huis, bijvoorbeeld over isoleren, verwarmen met een warmtepomp en ventileren.

Ariane heeft haar appartement twee jaar geleden grootschalig verbouwd. “Dat was hoognodig: er was veel achterstallig onderhoud en de Cv-ketel uit ’88 was ook aan vervanging toe.” Het appartement is in zes maanden tijd volledig geïsoleerd en voorzien van balansventilatie, een warmtepomp en platfondverwarming. “Door de oude verwarmingsleidingen te verwijderen, is het nu niet alleen een fijne temperatuur, maar is het ook veel stiller in huis,” vertelt Ariane.

Haar appartement is een goed voorbeeld voor andere bewoners uit het complex. Daarnaast deelt ze haar tips ook graag met anderen via de Nationale Duurzame Huizen Route.

Wethouder Chantal Zeegers spreekt haar waardering uit voor Ariane en andere duurzame huiseigenaren: “Dit is een prachtig voorbeeld om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in een appartement. Het is mooi om te zien hoe huiseigenaren elkaar kunnen inspireren bij het duurzamer maken van hun woning.”

Kijk ook bij een duurzaam huis

Ook op zaterdag 4 november kunnen bezoekers binnenkijken bij Ariane en bij honderden andere gastvrije huiseigenaren. Bezoekers krijgen de kans om allerlei maatregelen in de praktijk te bekijken en hun vragen te stellen aan de huiseigenaar. In een aantal woningen kun je zien dat je ook met weinig geld duurzame maatregelen kunt nemen. Inschrijven voor een bezoek kan op www.duurzamehuizenroute.nl.

Over de Nationale Duurzame Huizen Route

Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route staan meer dan 2.200 duurzame woningen, waarover de bewoners het hele jaar door vragen beantwoorden. Tijdens de jaarlijkse open dagen van de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen mensen bij een aantal van deze huizen binnenkijken. Dit initiatief wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gemeenten en provincies.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud