Translate
HomeNieuwsVerbetering natuurgebieden Hoek van Holland

Verbetering natuurgebieden Hoek van Holland

Hoek van Holland
Groen en Water
Foto natuurgebied Hoek van Holland
30 augustus 2023
| Laatste update: 9 oktober 2023

Op dit moment gaat het helaas niet goed met de natuurgebieden in Hoek van Holland. Daarom starten er eind 2023 werkzaamheden om de natuur te verbeteren. 

Natura 2000: beschermde natuur

Solleveld & Kapittelduinen is het duingebied tussen Hoek van Holland en Den Haag. Het bestaat uit verschillende kleinere delen natuur, waarvan er sommige in en om Hoek van Holland liggen. Er zijn allerlei zeldzame dier- en plantensoorten te vinden, en veel bijzondere leefgebieden. Het is zelfs zo uniek dat het is aangewezen als Natura 2000-gebied. Dit zijn speciale natuurgebieden die in Europa worden beschermd vanwege de bijzondere planten, dieren en leefgebieden die er voorkomen.

Solleveld & Kapittelduinen

Dat Solleveld & Kapittelduinen is aangewezen als Natura 2000-gebied is iets om trots op te zijn en van te genieten, maar het moet ook gekoesterd worden. De gemeente Rotterdam beheert vijf deelgebieden van Solleveld & Kapittelduinen:

  • Hillduin
  • Roomse Duin
  • Hoekse Bosjes
  • Nieuwlandse Duin/Dijk
  • Lange Wei

 

De gemeente draagt de verantwoordelijkheid voor de bescherming en verbetering van de natuur in deze gebieden. Eind dit jaar zullen de werkzaamheden starten om de natuur te verbeteren. Er wordt vooral van november tot en met februari gewerkt, hoofdzakelijk in de Hoekse Bosjes en het Roomse Duin.

Wat verandert er?

Om de kwaliteit van de natuurgebieden te verbeteren en om meer rust te creëren voor de aanwezige natuur worden er verschillende maatregelen genomen. Wilt u weten wat er precies verandert? U vindt het op deze pagina.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en de actuele planning naar deze pagina.

 

Dit gesubsidieerde project wordt mede mogelijk gemaakt door  de provincie Zuid-Holland. 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud