Translate
HomeNieuwsVernieuwde Crooswijksebocht: genieten aan en op het water

Vernieuwde Crooswijksebocht: genieten aan en op het water

Rotterdam
Groen en Water
Persoon aan water met sub-board
27 augustus 2022
| Laatste update: 29 augustus 2022

De Crooswijksebocht is flink opgeknapt. Rotterdammers kunnen nu nog meer genieten van de Rotte. Zaterdag 27 augustus was de officiële opening tijdens het jaarlijks terugkerende Waterfestival aan de Rotte

Een deel van de kade is vervangen door een schuin aflopende groene oever. Op de ligweides, met zijn bankjes en vele bomen en planten, is het fijn picknicken, lekker lezen of elkaar ontmoeten. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende natuurlijke speelplekken. Langs het water liggen goede fiets- en wandelpaden.

Op de nieuwe steiger – in de hoek van de Crooswijksebocht en Linker Rottekade – kunt u dicht bij het water zitten. Boten kunnen er tijdelijk aanleggen. Op verschillende plekken langs de rivier zijn boten en bijvoorbeeld sup boards te huur. Al peddelend over de Rotte kun je Rotterdam-Centrum en -Noord verkennen. Varen kan zelfs helemaal tot aan Moerkapelle.

Een tweede steiger, even verderop bij de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk, maakt uitvaarten per boot mogelijk.


Gezellig en uitnodigend

Volwassenen, buurtkinderen en organisaties zoals Stichting Plezierrivier de Rotte dachten de afgelopen jaren mee over de inrichting van de Crooswijksebocht.  

Bewoner Amar: ‘Ik ben heel blij met hoe het geworden is. Vroeger was het hier bijna allemaal steen en konden we alleen maar over de stoep langs de huizen wandelen. Vanuit waar ik woon, in het Oude Noorden, doe ik nu heel vaak met mijn hond Omeed een rondje langs beide kanten van de Rotte via de fietsbrug en de Zaagmolenbrug of de Noorderbrug.’

Natasja: ‘Ik woon hier tegenover, op vier hoog, en dit is nu heel mooi om op uit te kijken. Het is ook nog eens heel gezellig en uitnodigend geworden. Vooral met die extra bomen ben ik blij. Er spelen nu altijd veel kinderen. Het oude speelpleintje was eigenlijk te klein en mijn dochter ging daarom altijd aan de overkant van het water spelen. Nu kan dat lekker voor de deur!’


Rivieroevers

De vernieuwing maakt onderdeel uit van het programma Rivieroevers. Hierbij maken gemeente en partners de oevers van de Rotte en de Nieuwe Maas groener en aantrekkelijker voor recreatie.

De Crooswijksebocht is mede mogelijk gemaakt door het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Provincie Zuid-Holland zorgde ook voor een bijdrage via het uitvoeringsprogramma van de Hof van Delfland.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud