Translate
HomeNieuwsWarmtenetten publiek eigendom

Warmtenetten publiek eigendom

Prinsenland / Het Lage Land
Aardgasvrij
Appartementen Het Lage Land
9 november 2022
| Laatste update: 11 november 2022

Minister Jetten heeft op vrijdag 21 oktober 2022 bekend gemaakt dat Nederland gaat overstappen op meer publieke warmtenetten. Dat betekent dat in de toekomst alle warmtenetten voor meer dan de helft of helemaal in eigendom zijn van de overheid. Het uitgangspunt is dat de aanbesteding in Prinsenland-Het Lage Land doorgaat zoals gepland. Op basis van de brief van de regering maken we samen met betrokken partijen een impactanalyse. Zodra we meer weten, laten we het u weten.

Nee. Het uitgangspunt is dat de aanbesteding in Prinsenland-Het Lage Land doorgaat zoals gepland. Op basis van de brief aan de Tweede Kamer van minister Jetten maken we samen met betrokken partijen een impactanalyse.

Dat betekent dat de leidingen in de grond niet meer alleen eigendom zijn van een privaat warmtebedrijf, maar geheel of voor het grootste deel van de overheid. Voor de leidingen in de grond die nu van Eneco of Vattenfall zijn, komen er afspraken. In de afspraken wordt geregeld dat ze op termijn geheel of voor het grootste deel worden overgedragen aan de overheid.

Het besluit van het kabinet wordt verwerkt in een wetsvoorstel. Daarover moet de Eerste en Tweede Kamer een besluit nemen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud