Translate
HomeNieuwsRotterdam gaststad van internationaal energiecongres

Rotterdam gaststad van internationaal energiecongres

Rotterdam
Wat wij doen
Fotograaf: Iris van den Broek
7 juli 2023
| Laatste update: 7 juli 2023

Gisteren vond het Road to Congress event van de World Energy Council plaats in het Stadhuis van Rotterdam. Meer dan 100 internationale gasten kregen samen met minister Jetten en wethouder Zeegers een voorproefje van het 26e World Energy Congress dat in april 2024 in Rotterdam plaatsvindt.   


World Energy Congress

Het evenement volgend jaar brengt belangrijke energie-experts en energieministers vanuit de hele wereld bijeen om te praten over een schone en rechtvaardige energietransitie. Onze stad die innovatie en de Europese energietransitie hoog in het vaandel heeft staan, kijkt er naar uit om gastheer te zijn voor een event met een belangrijk onderwerp als de energietransitie.

Wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers: “Ik ben vereerd en trots dat Rotterdam gaststad zal zijn voor World Energy Congress 2024. Het thema ‘Redesigning energy for people and planet’ past bij de stad Rotterdam omdat we streven naar een transitie die zowel inclusief als eerlijk is. De energietransitie is een thema dat alle landen in de wereld raakt, iedere stad of gemeenschap krijgt er mee te maken en daarom is er maatwerk nodig.” 


Road to Congress

De Road to Congress, met als thema ‘Redesigning Energy for People and Planet’, belicht de cruciale rol van duurzame energie in een wereld waar het energievraagstuk een grote rol speelt. Met de veranderingen en innovaties in het Nederlandse energielandschap en de groeiende bewustwording van consumenten, is het tijd om samen te bouwen aan een betere toekomst voor energie.

Tijdens de Road to Congress zijn er gesprekken gevoerd over de onderwerpen die aan bod moeten komen tijdens het congres in 2024. Hierbij aanwezig waren een aantal belangrijke prominenten op het gebied van energie waaronder minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen van Rotterdam Chantal Zeegers, voorzitter van de World Energy Council Nederland Jeroen van Hoof en CEO World Energy Coumcil, Angela Wilkinson.


Meer informatie

Website WEC: www.worldenergycongress.org/rotterdam
Save the Date: 26e Wereldenergiecongres in Rotterdam, april 2024.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud