Translate
HomeNieuwsWat kan ik doenWedstrijd: De meest biodiverse vierkante meter van Rotterdam!

Wedstrijd: De meest biodiverse vierkante meter van Rotterdam!

Wat kan ik doen
Groen en Water
Facebookheader
21 maart 2024
| Laatste update: 15 april 2024

Ben jij een goede buur van de stadsnatuur? Doe dan mee aan de wedstrijd De meest biodiverse vierkante meter van Rotterdam!

Over de wedstrijd

Deze wedstrijd is een initiatief van het programma Biodiversiteit van de gemeente Rotterdam. Met deze wedstrijd hoopt de gemeente bij te dragen aan het verbeteren en biodiverser maken van de stadsnatuur. Op die manier maken we de stad duurzamer, gezonder en bestendiger tegen extreme regenval en hitte.

Als je meedoet aan de wedstrijd, ontvang je van ons kosteloos een samengesteld pakketje. In dit pakketje vind je duurzame materialen (stokjes en touw) om een vierkante meter of te zetten in jouw tuin of op jouw balkon. Daarnaast zitten in het pakketje een folder met de spelregels voor de wedstrijd en een telkaart waarmee je verschillende waarnemingen kunt doen binnen jouw vierkante meter.

Deelnemen

Meld je aan door je naam en adresgegevens te mailen naar biodiversiteitSB@rotterdam.nl. Aanmelden voor de wedstrijd kan van 21 maart tot en met 17 april. Daarna ontvang je je pakketje aan huis, of instructies voor een afhaalpunt bij jou in de buurt.

Spelregels

  • Je woont in Rotterdam
  • Je markeert een vierkante meter in jouw tuin of op jouw balkon met de stokjes en touwtjes.
  • Je maakt een “vóór-foto van de vierkante meter bij het ontvangen van je pakketje.
  • Je maakt elke maand vanuit dezelfde hoek een “update-foto” van de vierkante meter.
  • Je maakt ná het laatste telmoment een foto van je telkaart
  • Je mailt deze foto’s onder vermelding van je naam naar biodiversiteitSB@rotterdam.nl
  • Je probeert alle tips op te volgen en met alle telmomenten (zie telkaart) mee te doen.

In onderstaande video leggen wethouder Vincent Karremans (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit) en raadslid Mina Morkoç uit hoe de wedstrijd werkt!

Winnaar

De wedstrijd duurt tot 21 september 2024. Daarna beoordeelt een professionele jury wie de beste buur van de stadsnatuur is en daarmee de winnaar van de wedstrijd voor De meest biodiverse vierkante meter van Rotterdam. Daarbij wordt er gekeken naar de resultaten van de telmomenten, maar ook naar originaliteit en creativiteit. De winnaar maken we na 21 september bekend. De winnaar ontvangt een bijzondere (nog geheime) prijs!

Dus, waar wacht je nog op? Doe mee en laat zien dat jij een goede buur van de stadsnatuur bent!


Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud