Translate
HomeNieuwsWethouders op werkbezoek bij wooncomplex Hef Wonen

Wethouders op werkbezoek bij wooncomplex Hef Wonen

Uitgelicht
Zonne-energie
Wethouders op bezoek bij wooncomplex van Hef Wonen
4 maart 2024
| Laatste update: 5 maart 2024

Woningcorporatie Hef Wonen is 360 woningen aan het verduurzamen van de wooncomplex Hoge Kampen.  Op donderdag 29 februari zijn wethouder Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen, en wethouder Mohamed-Hoesein van Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal op bezoek geweest bij deze wooncomplex in Zuidwijk. Met de SPUK-subsidie Energiearmoede is de slechte energielabel van het wooncomplex verbeterd naar minimaal een label B. 

Ook heeft Hef Wonen met de SPUK-subsidie het geplande renovatieproject van het complex kunnen uitbreiden met individueel aangesloten zonnepanelen. De zonnepanelen zijn aangesloten op individuele meters. Hierdoor bespaart ieder huishouden €300 per jaar. Hef Wonen heeft daarnaast ook de energieklussers ingezet om het energieverbruik nog verder te verlagen.

Specifieke Rijksuitkering Energiearmoede 
Sinds de energieprijzen gestegen zijn, wordt het voor veel Rotterdammers steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Steeds meer mensen krijgen te maken met energiearmoede. Het Rijk stelde ruim 34 miljoen beschikbaar om dit problematiek aan te pakken. De gemeente Rotterdam is daarmee verschillende projecten gestart om energiearmoede tegen te gaan. 75% van de Rotterdammers met (kans op) energiearmoede woont in een huurwoning. Daarom werken de gemeente en woningcorporaties samen om Rotterdammers te helpen met energiebesparing. Op  www.rotterdam.nl/hulp-bij-hoge-energiekosten ziet u waar de gemeente u nog meer bij kunt helpen.  

Heeft u geldzorgen? Bel naar 14 010, ga langs bij een Vraagwijzer bij u in de buurt of kijk op www.rotterdam.nl/geldzorgen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud