Translate
HomeNieuwsWethouders op werkbezoek over energiemaatregelen

Wethouders op werkbezoek over energiemaatregelen

Rotterdam
Energiebesparing
Wethouder Zeegers en Mohamed-Hoesein in gesprek
27 oktober 2023
| Laatste update: 27 oktober 2023

VvE aan de Platostraat in Lombardijen is al 5 jaar bezig met een plan om hun woningen te verduurzamen. Donderdag 26 oktober  zijn wethouder Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen, en wethouder Mohamed-Hoesein van Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal op bezoek geweest bij deze VvE.  Eerder dit jaar vroegen ze de VvE subsidie van de gemeente aan. Daardoor konden ze vanaf september eindelijk aan de slag met energiebesparende maatregelen, zoals isoleren. Ze hebben ook gebruik gemaakt van een bijdrage van het Warmtefonds en nog een subsidie van RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Na de Platostraat brengen beide wethouders ook een bezoek aan een van de groepscoachings van de Rotterdamse Energiebank. Bij de Energiebank, een samenwerking tussen Samen010 en Stedin, kunnen Rotterdammers gratis een collectieve Energiecoaching aanvragen. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld samen met vrienden, buren of familie in hun eigen buurt een workshop over energiebesparing volgen. Tijdens deze bijeenkomsten geeft een energiecoach ook informatie over de Energietoeslag, de Energieklusser en andere soorten hulp van de gemeente die helpen tegen te hoge energiekosten. Deze avond zijn de deelnemers aan de training leden van een taalgroep, vanuit NL training.

Specifieke Rijksuitkering Energiearmoede

Sinds de energieprijzen gestegen zijn, wordt het voor veel Rotterdammers steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Steeds meer mensen krijgen te maken met energiearmoede. De VvE-subsidie en collectieve Energiecoaching is onderdeel van de zogenoemde Specifieke Rijksuitkering Energiearmoede. Hiervoor stelde het Rijk 18,6 miljoen euro beschikbaar. Hiermee kan de gemeente Rotterdammers helpen bij bijvoorbeeld kleine energiebesparende maatregelen. Of om hun woning beter te isoleren voor meer comfort in huis en ook meer grip op hun energieverbruik te krijgen. Ga naar www.rotterdam.nl/hulp-bij-hoge-energiekosten wat gemeente nog meer doet.

Heeft u geldzorgen? Bel naar 14 010, ga langs bij een Vraagwijzer bij u in de buurt of kijk op www.rotterdam.nl/geldzorgen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud