Translate
HomeNieuwsWoningcorporaties en wethouder Zeegers ondertekenen convenant ‘Inzet specifieke Rijksuitkering energiearmoede’

Woningcorporaties en wethouder Zeegers ondertekenen convenant ‘Inzet specifieke Rijksuitkering energiearmoede’

Huurder
Wat wij doen
Ondertekening Woningcorps 024
8 april 2024
| Laatste update: 24 april 2024

Op dinsdag 19 maart ondertekende vertegenwoordigers van de woningcorporaties SSH Rotterdam, Habion, WVH, Hef Wonen en wethouder Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen de 2e tranche van het Convenant ‘Inzet Specifieke Rijksuitkering energiearmoede’.

Door het ondertekenen van het convenant binden deze vier corporaties zich aan een aantal projecten waarmee sociale huurwoningen versneld worden verduurzaamd. Voorwaarde is o.a. dat de huur niet stijgt vanwege het project wat wordt gesubsidieerd. Ruim € 12.500.000 is beschikbaar gesteld vanuit de Specifieke Rijksuitkering energiearmoede voor de woningcorporaties. Dit convenant gaat om € 3.515.080.

Specifieke Rijksuitkering Energiearmoede 

Sinds de energieprijzen gestegen zijn, wordt het voor veel Rotterdammers steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Steeds meer mensen krijgen te maken met energiearmoede. Het Rijk stelde ruim 34 miljoen beschikbaar om dit problematiek aan te pakken. De gemeente Rotterdam is daarmee verschillende projecten gestart om energiearmoede tegen te gaan. 75% van de Rotterdammers met (kans op) energiearmoede woont in een huurwoning. Daarom werken de gemeente en woningcorporaties samen om Rotterdammers te helpen met energiebesparing. Op www.rotterdam.nl/hulp-bij-hoge-energiekosten ziet u waar de gemeente u nog meer bij kunt helpen.  

Heeft u geldzorgen? Bel naar 14 010, ga langs bij een Vraagwijzer bij u in de buurt of kijk op www.rotterdam.nl/geldzorgen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud