Translate

Energietoeslag

HomeSubsidies en leningenEnergietoeslag
Subsidie, lening of toeslag?

Toeslag


Door?

Gemeente Rotterdam


Voor wie?

Rotterdammers met een laag inkomen


Waarvoor in te zetten?

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen dit jaar energietoeslag van 800 euro ontvangen. Met die toeslag kunt u uw hogere energiekosten betalen.


Wanneer aan te vragen?
 

De Energietoeslag over 2022 kunt u niet meer aanvragen. In 2023 komt er een nieuwe energietoeslag, maar eerst moet de wet nog worden aangepast. Dit duurt langer dan verwacht. We verwachten dat dit na de zomer is. 


Wat zijn de bedragen?

Rotterdammers met een sociaal minimuminkomen tot 140% krijgen een energietoeslag van € 800.

Daarnaast heeft het kabinet besloten de energietoeslag te verhogen van € 800 naar € 1.300 voor de inkomens tot en met 120% van het sociaal minimum. Als u tot deze inkomensgroep behoort en de energietoeslag van € 800 al heeft ontvangen, dan hoeft u nu niets te doen. U krijgt het extra bedrag van € 500 automatisch uitgekeerd.


Wat zijn de voorwaarden?

Heeft u in januari 2022 een inkomen tot 140% van het sociaal minimuminkomen? Dan kunt u de energietoeslag van 800 euro zelf aanvragen. U heeft hiervoor een DigiD nodig.

Het kabinet heeft besloten de energietoeslag te verhogen van € 800 naar € 1.300 voor de inkomens tot en met 120% van het sociaal minimum. Als u tot deze inkomensgroep behoort en de energietoeslag van € 800 al heeft ontvangen, dan hoeft u nu niets te doen. U krijgt het extra bedrag van € 500 automatisch uitgekeerd. 

Alle voorwaarden kunt u hier lezen.

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud