Translate

Persoonlijk advies

Hulp van een energiecoach

HomeWat kan ik doenPersoonlijk adviesHulp van een energiecoach

In Rotterdam zijn veel mensen die kennis en ervaring hebben op het gebied van energiebesparing. Dit zijn energiecoaches. Zij kunnen u helpen om energie te besparen met kleine maatregelen. Zo kunt u als eigenaar of huurder al snel meerdere tientjes per jaar besparen.

Energiecoaches zijn Rotterdammers die op basis van een korte training buurtgenoten helpen met kleine energiebesparende maatregelen in de woning. Denk dan aan het aanbrengen van radiatorfolie, led-lampen, tochtstrips en een waterbesparende douchekop. Daarnaast geven ze de bewoners handige tips om snel en simpel energie en dus geld te besparen. Een paar minuten korter douchen, (tussen)deuren dichthouden en de verwarming ’s nachts lager zetten maakt al een groot verschil.

In Rotterdam zijn veel mensen die kennis en ervaring hebben op het gebied van energiebesparing. Dit zijn energiecoaches. Zij kunnen u helpen om energie te besparen met kleine maatregelen. Zo kunt u als eigenaar of huurder al snel meerdere tientjes per jaar besparen.

Energiecoaches zijn vrijwilligers die op basis van een korte training en vaak ook eigen ervaring buurtgenoten helpen met kleine energiebesparende maatregelen in de woning. Denk dan aan het aanbrengen van radiatorfolie, led-lampen, tochtstrips en een waterbesparende douchekop.

Daarnaast geven ze de bewoners handige tips om snel en simpel energie en dus geld te besparen. Gemeente Rotterdam werkt hiervoor samen met de Energiebank.

Wilt u ook energie besparen en kunt u wel wat advies en hulp gebruiken? De energiecoaches van Energiebank Rotterdam helpen u graag. Ze zijn bereikbaar via de e-mail rotterdam@energiebanknederland.nl of telefoon 010-4666722.

ENERGIECOACH VOOR ROTTERDAMMERS!
Gemeente Rotterdam is op zoek naar vrijwillige Energiecoaches!

Wil je iets bijdragen aan onze samenleving door je in te zetten voor Rotterdammers met een minimuminkomen om energie voor hen betaalbaar te houden? Wij zoeken vrijwilligers voor meerdere plekken in de stad! Je volgt een training van een dagdeel. Daarna ga je als vrijwillige coach aan de slag kan bij huishoudens in Rotterdam die moeten rondkomen van een laag inkomen.

Waarom wil de gemeente dit?

Veel Rotterdammers willen graag energiebesparen, maar vragen zich af hoe. Energiecoaches kunnen helpen om met makkelijke maatregelen een maximale besparing te boeken, zoals met ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips of een energiebesparende douchekop. Dat kan per huishouden al snel zo’n 60 tot 100 euro per jaar schelen op de energierekening. En het bespaart per woning gemiddeld 100 kilo CO2 per jaar”.

Waar houd jij je mee bezig?

Als energiecoach ga je als vrijwilliger aan de slag met de huishoudens.
• Je bezoekt Rotterdamse huishoudens met een minimum inkomen en helpt hen meer inzicht te krijgen in hun energieverbruik
• Je coacht de huishoudens om de zelf uitgekozen besparingen in te voeren en op lange termijn vol te houden
• Je helpt huishoudens met het plaatsen van energiebesparende producten, met als doel het energieverbruik structureel te verlagen
• Je creëert samen een gedragsverandering en daarmee het besef dat iedereen actief invloed heeft op zijn/haar energierekening

Wij zoeken:

• Je bent proactief en wil je graag inzetten voor Rotterdammers met een minimuminkomen
• Je vindt het leuk om in aanraking te komen met verschillende mensen en culturen en vindt het leuk om bij mensen over de vloer te komen.
• Je vindt duurzaamheid en energiebesparing boeiende onderwerpen
• Je bent minimaal 4 – 6 uur per maand beschikbaar (vrij in te plannen) om huishoudens te bezoeken

Wat zit er voor jou in?

• Je krijgt een training van een dagdeel over energiebesparing vol tips die ook in je eigen omgeving toepasbaar zijn
• Je leert coachen
• Je krijgt professionele ondersteuning van je coördinator, via intervisiebijeenkomsten en bijscholing
• Je kunt een verschil maken in het leven van de mensen die je begeleidt
• Bij het matchen tussen huishouden en coach wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je beschikbaarheid, maximale reisafstand en overige voorkeuren

Wil je meer weten? Of direct aanmelden?

Voor het opleiden van de energiecoaches werkt de gemeente samen met de Energiebank Rotterdam. De Energiebank zet zich ervoor in om energie als eerste levensbehoefte bereikbaar te houden voor mensen met een laag inkomen. Ben je na het lezen van deze vrijwilligersvacature enthousiast geworden? Via rotterdam@energiebanknederland.nl of bel naar 010-466 67 22.

Een energiecoach helpt u vooral bij de kleine energiebesparende maatregelen. Wilt u besparen combineren met onderhoud aan uw woning: dan brengt de gemeente u in contact met een Eigen Huis Coach.

Voor meer informatie neemt u contact op met de Eigen Huis Coaches van Mijnhuisisgoud.nl

Meer over Persoonlijk advies

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud