Translate
HomeVerhalenAppartement – Blijdorp

Appartement – Blijdorp

Noord
Aardgasvrij
Appartement - Blijdorp_header
20 augustus 2020
| laatste update: 23 september 2020

Ariane: “In 2009-2010 werden de energielabels enorm populair. In mijn toenmalige werk was ik er bijna dagelijks mee bezig. Toen in de bouw de crisis toesloeg, verloor ik helaas mijn baan. Mijn denkproces over energie stopte echter niet. Ik heb altijd de droom gehad om zelfvoorzienend te wonen in een stadsappartement. Met die ambiteuze gedachte ging ik in gesprek met de beheerder en mijn medebewoners. Mijn eerste stap – zo snel mogelijk van het aardgas afgaan – werd een stap die tot op heden nog in ontwikkeling is.”

 
Wijzer geworden

“Ondanks dat het aardgas nog niet is afgesloten in mijn appartement, ben ik wel heel veel wijzer geworden als het gaat om energiezuinig wonen. Zo is het mij met kleine aanpassingen al gelukt om mijn energierekening behoorlijk omlaag te brengen. Zeker in de tijden dat energieprijzen stijgen ben ik blij dat ik daarmee aan de slag ben gegaan.”

“Met de VvE zijn we ondertussen ook al een heel eind verder. Maar met 72 appartementseigenaren van een heel divers pluimage is het best lastig om een dergelijke grote ingrijpende stap gezamenlijk te doen. Daarvoor is tijd nodig. Sommige bewoners hebben zich nog nooit in de VvE verdiept. Als hun interesse in de plannen dan eindelijk gewekt is en ze komen naar een bewonersavond of naar een ALV, dan hebben ze wel een achterstand in te halen in het verwerken van informatie. Termen als MJOP,  verdeelsleutels en gebouwgebonden financiering moeten dan eerst landen.”

Wijk Blijdorp
Soort woning Appartement 1,5 verdieping op 3e en etage. Deels onder dak.
Bouwjaar 1935
Oppervlakte 105 m2
Inhoud 275 m3
Aantal gezinsleden 1 volwassene, 2 kinderen (2 en 4 jaar)
Genomen maatregelen Actief energie besparen: alle apparaten onder de loep, aanschaf ledlampen en actief meten van energie middels slimme meters. Aanschaf coöperatieve zon- en winddelen.Verder heb ik 5 winddelen en  een aandeel in de Windvogel.
Energieverbruik vóór maatregelen Gas: 2000 m3 Elektra: 3000 kWh
Energieverbruik na maatregelen Gas: 800 m3 Elektra: 2300 kWhdan € 50,- p/m

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud